Para politikalarının gurusu Boğaziçi Üniversitesi’nde

Boğaziçi Üniversitesi ECONFIN Semineri Prof. Stephen Cecchetti’yi ağırlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü tarafından düzenlenen Ekonomi ve Finans Master Programı - ECONFIN Seminerleri devam ediyor. Yaza kadar birçok önemli ismi ağırlayacak olan program 04 Mayıs 2015, Pazartesi günü saat 19:00’da ünlü iktisatçı Prof. Stephen Cecchetti’yi konuk edecek.

“Finansal Stabilite ve Para Politikası” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek olan Prof. Cecchetti, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politikaları hakkındaki görüşlerini de katılımcılarla paylaşacak.

Brandeis International Business School’da Uluslararası Ekonomi Profesörü olan Stephen Cecchetti, Amerikan Merkez Bankası New York Bölümü Başkan Yardımcılığı ve Araştırma Direktörlüğü’nün ardından; 2014 yılında üniversiteye dönene kadar, beş yıl boyunca "Bankaların Bankası" BIS'te (Bank for International Settlements) (Bazel, İsviçre) Para ve Ekonomi Bölümünün Başı ve Baş Danışman olarak görev yapmıştı.