Piyanonun genç yeteneği ve Polonya’nın seçkin dörtlüsü Boğaziçi Üniversitesi’nde

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin 22 ve 24 Ekim’deki konukları, Polonya’nın son yıllarda ünlenen kuvarteti Apollon Musagète ve Cem Mansur şefliğinde ve Türkiye Gençlik Oda Orkestrası eşliğinde 11 yaşındaki piyanist Emir İlgen olacak
Apollon Musagète Quartet

Cem Mansur
Emir İlgen

Yeni konser sezonunu dünyaca ünlü Amerikalı çellist Amit Peled’in müzik ziyafetiyle karşılayan Boğaziçi Üniversitesi’nin geleneksel Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin güz programı 22 ve 24 Ekim’de iki konserle devam ediyor.

 22 Ekim Çarşamba günü 19:30’da Polonya’nın klasik müzik dünyasına armağan ettiği genç bir topluluk olan Apollon Musagète Quartet, ‘’Apollo ve Esin Perileri 1’’ başlıklı konserde Schubert’in ‘Ölüm ve Genç Kız Kuvarteti’ni sunacak. Konser, Polonya kültürünü uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan, Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı bir platform olan culture.pl işbirliğiyle düzenleniyor.

24 Ekim Cuma günü saat 20:00’de yer alacak ‘’Bach ve Müritleri’’ başlıklı konserde ise 11 yaşındaki piyanist Emir İlgen, Cem Mansur şefliğinde ve Türkiye Gençlik Oda Orkestrası eşliğinde Bach’ın eserlerini çalacak. Sekiz yaşından bu yana piyano dersleri alan ve ulusal yarışmalarda ödülleri olan genç yetenek Emir İlgen’in 2013 Clara Schuman Musikschule’nin düzenlediği 3. Uluslararası Piyano Yarışması'ndan birincilik ödülü bulunuyor.

Güz programının tamamı için: http://www.klasikmuzik.boun.edu.tr/

  • Cem Mansur
  • Emir İlgen