Prof. Dr. Füsun Akarsu’ya meslektaş ve dostlarından emeklilik partisi

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Füsun Akarsu, 42 yıllık eğitimcilik hayatına 25 Haziran tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde meslektaşları ve öğrencilerinin katıldığı veda partisiyle nokta koyarak emekli oldu.

Üstün yetenekli çocukların eğitim konusunda ülkemizin sayılı uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Füsun Akarsu için Eğitim Fakültesi’nce düzenlenen emeklilik partisi renkli anlara sahne oldu.

Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Ayşenur Yontar-Toğrol yaptığı konuşmada Füsun Akarsu’nun pozitif kişiliğine, fakülteye yaptığı katkılara, yetiştirdiği öğrencilere etik değerlere bağlılığına değinerek Akarsu’nun ‘’İnsanın hayatında iz bırakan isimlerden biri’’ olduğunu ifade etti. Duygusal bir konuşma yapan Toğrol, Akarsu ile dostluklarını ‘’Füsun Akarsu benim için, hayatımda o kişi olmasaydı ne olurdu, diyebileceğim sayılı insanlardan biridir’’ sözleriyle ifade etti.

Füsun Akarsu ise davetlilere şöyle seslendi: ‘’İnsanlarla ilişkilerimize emek veriyorsak o ilişkiler sevgi dolu oluyor. İnsanın bir yaşam estetiğine sahip olmasının yolu da sevgiden geçiyor. Ben sevgiyi oluşturan bu emek için çabalamayı hiç bırakmadım. İnsan, emeklerinin sevgi ürünlerini hayatında somut olarak gördüğü zaman ‘’işte bu gerçek sevgidir’’ diyebiliyor. Bugün bu sevgi dolu ortamı bana sunduğunuz için teşekkür ederim’’.

Davette Akarsu’nun dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan dostları ve  öğrencilerinin mesajları okundu ve Akarsu’nun yaşamından renkli izlerin yer aldığı bir video sunuldu. Boğaziçi Çalışanları Korusu ve davetlilerin hep birlikte şarkılar söylediği davette Füsun Akarsu’nun bir şiiri ilk defa şarkı olarak seslendirildi.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi