Prof. Dr. Halide Selim Yavuzer’in adı Sarıtepe Kampüsü 1. Öğrenci Yurdu’na verildi

Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer'in Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na (BÜVAK) Üniversite için kullanılmak üzere yaptığı menkul ve gayrimenkul bağışlar ile Üniversite’nin akademik teşvik faaliyetleri ve burs programı için sürdürülebilir model oluşturması sebebiyle, Sarıtepe Kampüsü I. Öğrenci Yurdu'na "Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer Öğrenci Yurdu" ismi verildi.
Kenan Özcan

Boğaziçi Üniversitesi İsim Verme Komisyonu'nun, Rektörlük önerisi doğrultusunda Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer'in isminin Sarıtepe Kampüsü I. Öğrenci Yurdu'na verilmesi Üniversite Senatosu'nca onaylandı.

Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer'in Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na (BÜVAK) Üniversite için kullanılmak üzere  yaptığı menkul ve gayrimenkul bağışlar ile Üniversite’nin akademik teşvik faaliyetleri ve burs programı için sürdürülebilir model oluşturması sebebiyle, Sarıtepe Kampüsü I. Öğrenci Yurdu'na "Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer Öğrenci Yurdu" ismi verildi.

Prof. Dr. Halide Sevim Yavuzer Kimdir?

1922 yılında İstanbul’da doğan Halide Sevim Yavuzer ilk, orta ve lise eğitimini Notre Dame De Sion’da tamamladı. 1954’te İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden lisans, 1957’de Connecticut Üniversitesi’nden lisansüstü derecesini aldı. 1963 yılından başlayarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Enstitüsü’nde ve Robert Kolej’de görev yaptı. Yavuzer, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde bölüm başkanlığı dahil idari görevlerde bulundu. 1971-1989 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde profesör olarak çalıştı ve emekli olduktan sonra da ders vermeye devam etti. 2009’da gayrimenkul ve menkullerini BÜVAK’a bağışlayan Yavuzer, akademik teşvik faaliyetleri ve bursların sürdürülebilir olması bağlamında Üniversite’ye önemli katkılarıyla anılıyor. Yavuzer’in adına aynı zamanda BÜVAK tarafından başarılı ve gereksinimi olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine burs veriliyor.