Prof. Dr. Melih Bulu’dan Teknopark İstanbul’a ziyaret

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ve araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Teknopark İstanbul’u ziyaret ederek, yürütülen sağlık odaklı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üniversite yönetimi, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin Teknopark İstanbul’da sürdürdükleri çalışmalarını da yerinde inceledi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Teknopark İstanbul’u ziyaret etti. Üniversite yönetimi, Teknopark İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Bilal Topçu ile yaptıkları görüşmede, sağlık odaklı çalışmalar hakkında bilgi alırken, yeni iş birliği imkanları da konuşuldu. Ziyarette, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin Ar-Ge Faaliyetleriyle Kuluçka Merkezi ve araştırma birimleri de yerinde incelendi.

ARAŞTIRMA MERKEZİ KOORDİNASYONUNA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ

Teknopark İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Bilal Topçu’nun tanıtım sunumu sonrası gerçekleştirilen toplantıda, Teknopark İstanbul bünyesinde Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sektörel destek faaliyetlerinin koordinasyonuna yönelik iş birliği imkanları ele alındı.

Boğaziçi Üniversitesi ile Teknopark İstanbul A.Ş. arasında biyokuluçka altyapı kurulum ve işletmesine yönelik iş birliği yapılmasına yönelik mutabakat oluştu. Teknopark İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Bilal Topçu tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’ya plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Melih Bulu ve Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun Teknopark İstanbul ziyareti “RS Research” çalışmalarının ve Kuluçka Merkezi’nin yerinde incelenmesi ile son buldu.

Teknopark İstanbul nedir?

4 Mayıs 2010'ta resmi olarak kurularak faaliyete başlayan Teknopark İstanbul’da başta savunma sanayi olmak üzere havacılık/uzay, denizcilik, ileri elektronik, enerji, sağlık bilimleri ve endüstriyel yazılım alanlarında yüksek teknoloji geliştirmeleri için Ar-Ge çalışmaları yapan STM, Aselsan, TAI, TEI, Roketsan, BMC, Yaltes, C-Tech, Altınay Havacılık, Pavotek, Femsan, Armelsan, Kale Havacılık, Figes gibi şirketlerin aralarında yer aldığı 300'ü aşkın yerli ve yabancı şirket bulunuyor.

2 bin 175 proje üzerinde çalışmaların sürdüğü Teknopark İstanbul’da 6 binden fazla nitelikli personel istihdam ediyor.  Bu rakamın 2020 sonunda bitmesi hedeflenen 3. Etap çalışmalarıyla 9 bine çıkarılması amaçlanıyor. Kuruluşundan bu yana 240 milyon dolarlık teknoloji ihracatına imza atılan Teknopark İstanbul’da önümüzdeki 10 yılda 10 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

*/