Prof. Dr. Rana Sanyal “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” seçildi

Garanti Bankası’nın Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğinde 12. kez düzenlediği “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması”nda Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal, RS Research kuruculuğundan dolayı “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” ödülüne layık bulundu.

Bu yıl 12.si düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi” ve “Türkiye’nin Kadın Sosyal Girişimcisi” ödülleri 29 Kasım’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Reeder markasının yaratıcısı Müşerref Sezen Saral, Nebyan Doğal girişimiyle Nazlı Uyanık Yıldız, KızCode projesiyle Müjde Esin’le birlikte Prof. Dr. Rana Sanyal ödül alan isimler arasında.

Törene katılan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, toplumsal kalkınmanın sürdürülebilir kılınması için kadın girişimcilerin ekonomiye katılımlarına önem verdiklerini belirtirken, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar da bu destekleri anlamlı kılan asıl şeyin kadın girişimci adaylarına cesaret, özgüven ve moral vermek olduğunu ifade etti. Yarışmanın düzenleyicilerinden Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş ise, girişimcilik yarışmalarının önümüzdeki yıllarda kadın girişimci sayısının katlanarak artmasında önemli bir rolü bulunduğunu dile getirdi.

RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş.’nin kurucusu olan Prof. Dr. Rana Sanyal, geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından düzenlenen Teknoloji Ödülleri’nde de yenilikçi ilaç geliştirmeleri kapsamında ödüle layık görülmüştü. Sanyal’ın kurucusu olduğu RS Research, kanser alanında yürütmekte olduğu çalışmalarla daha önce de Avrupa Yatırım Fonu (EIF) olan teknoloji temelli risk sermayesi fonu ACT’den 1.1 milyon Euro’luk bir yatırım desteği kazanmıştı.