Proje Yönetimi Eğitim Programı mezunlarını verdi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Türkiye Sigorta Akademi iş birliği ile düzenlenen Proje Yönetimi Eğitim Programı’nın sertifika töreni Albert Long Hall Binası’nda düzenlendi. Törende konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “Boğaziçi Üniversitesi 2002’den itibaren Yaşamboyu Eğitim Merkezi vasıtasıyla yaşam boyu öğrenim felsefesine inanarak, çağın gerekleriyle toplumun ihtiyaçlarını entegre ederek, nitelikli insan gücüne katkı sağlayacak, her yaştan ve meslek grubundan kişilerin yararlanabileceği eğitimler düzenliyor. Bu çerçevede şu ana kadar yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 200 bin kişiye eğitim verildi” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
Bilal Türkmen

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Türkiye Sigorta Akademi ortaklığıyla şirketin çalışanlarına özel olarak hazırlanan Proje Yönetimi Eğitim Programı’nın sertifika töreninde yaklaşık 100 mezun sertifikalarını aldı. BÜYEM uzmanları tarafından hazırlanan PMI standartlarına uyumlu program müfredatıyla katılımcılara proje yönetimi eğitimi, proje yönetimi terminolojisi, planlama, yürütme, kontrol ve kapatma ile çeşitli analizler gibi alanlarda eğitimler verildi.

“TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK EN ÖNEMLİ AMAÇLARIMIZDAN BİRİ”

Sertifika töreninde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin 159 yıllık birikimiyle Türkiye’nin en iyi öğrencilerine verdiği çağdaş eğitim, kaliteli akademik kadrosunun sürdürdüğü AR-GE faaliyetleri ve topluma yönelik bilgi paylaşımı ile yeni nesil üniversite anlayışına sahip öncü yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi olarak üretilen bilgiyi toplumun faydasına sunmak ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamanın en önemli amaçlarından biri olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci Inci şunları söyledi:

“159 yıllık birikimiyle Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’nin en iyi öğrencilerine verdiği çağdaş eğitim, kaliteli akademik kadrosunun sürdürdüğü Ar-Ge faaliyetleri ve topluma yönelik bilgi paylaşımı ile yeni nesil üniversite anlayışının ülkemizdeki öncü konumundaki üniversiteleri arasında yer alıyor. Boğaziçi Üniversitesi olarak üretilen bilgiyi toplumun faydasına sunmak ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamak, önemli amaçlarımızdan birisi haline geldi. Boğaziçi Üniversitesi 2002 yılından itibaren ‘Yaşamboyu Eğitim Merkezi’ vasıtasıyla yaşam boyu öğrenim felsefesine inanarak, çağın gerekleriyle toplumun ihtiyaçlarını entegre ederek, nitelikli insan gücüne katkı sağlayacak, her yaştan ve meslek grubundan kişilerin yararlanabileceği eğitimler düzenleniyor. Bu çerçevede şu ana kadar, yurtiçinde ve yurtdışında yaklaşık 200 bin kişiye eğitim verildi.”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Proje Yönetimi Eğitim Programı ile katılımcıların kendilerini tanıması, değişken şartları yorumlayabilmesi, çevrelerine karşı duyarlılık geliştirmesi ile yeni bilgi, beceri ve bakış açılarının kazandırılmasının hedeflendiğini de belirtti.

“BÜYEM OLARAK NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA KATKI SAĞLIYORUZ”

BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise merkez olarak nitelikli insan kaynağına katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Dr. Atabarut, “Bu program katılımcıların önce kendisine sonra inovatif bir yaklaşımla topluma karşı sorumluluk almasına büyük bir katkı sağlayacak. Proje yönetiminin yanı sıra birçok farklı programda da iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye Sigorta Akademi ile giderek artan iş birliğimizin gerek sektöre gerekse de ülkemizin insan kaynağına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu program bir yolculuğun ilk adımı ve ümit ediyorum ki daha sonra başka sertifika törenlerinde de yine birlikte olacağız” diye konuştu.

“ÇALIŞANLARIMIZIN GELİŞİMİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen de çalışanların ihtiyaçlarına yönelik eğitim programlarının kurgulandığını ifade etti. Türkiye’de sigortacılık sektörünün gelişmesinin sadece teknoloji ile olmayacağını, bunun için en önemli varlığın insanlar olduğuna belirten Türkmen şunları söyledi:

“Türkiye Sigorta olarak çalışanlarımızın gelişimine çok önem veriyoruz ve onların gelişimine yönelik eğitim programları kurguluyoruz. Türkiye’de sigortacılık sektörünün gelişimi sadece teknoloji ile olmayacağını biliyoruz. Bizim en önemli varlığımız insanlarımız. Dolayısıyla çalışanlarımıza yaptığımız yatırımın sadece kısa vadede değil, orta ve uzun vadede hem şirketlerimize hem de sektörümüze büyük bir faydası olacağını düşünüyoruz. Bu kıymetli eğitim programının hayata geçmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Naci İnci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sertifika töreninin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye Sigorta Akademi Direktörü Doç. Dr. Ahmet Avcı ise Türkiye’nin alanında lider merkezleri arasında yer alan BÜYEM ile iş birliği hayallerinin gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, çalışanların gelişimine yönelik yeni programları hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Türkiye Sigorta İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Yıldız da Proje Yönetimi Eğitim Programı’nın çalışanların bu alanda gerçekleştirecekleri çalışmalara sağlayacağı katkılara değindi.

• Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
  • Bilal Türkmen