RC’71 mezunları 50’nci yıllarını kutladı

RC’71 Mezunları 50’nci Yıl Buluşması 11 Haziran tarihinde gerçekleşti. Robert Koleji’nin, Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşme sürecinde Robert Koleji Yüksek Okulu’nun son mezunları olan RC’71 dönemi, Albert Long Hall’de düzenlenen törenle mezuniyetlerinin 50’nci yılını kutladı.

50’nci yılını kutlayan mezunlara kendi dönem hocalarından Prof. Dr. Mustafa Dilber, Prof. Dr. Özer Ertuna, Prof. Dr. Semih Tezcan ve Prof. Dr. Oya Başak da eşlik etti. Kep ve cübbeleriyle mezuniyet töreni atmosferini yeniden canlandıran mezunlar, 50’nci yıl sertifikalarını kendi hocalarının elinden aldı.

“SİZLERLE OLMAK BÜYÜK MUTLULUK”

Akademisyenler adına konuşmayı Prof. Dr. Semih Tezcan ve Prof. Dr. Oya Başak yaparken, mezunlar adına İsmail Yalçınkaya konuştu. Yalçınkaya konuşmasına hayatını kaybeden dönem arkadaşlarını anarak başladı ve “Mezuniyetimizin 50’nci yılını kutlamak için Türkiye’nin dört bir yanından, Fransa’dan, Almanya’dan, Avustralya’dan gelen tüm dönem arkadaşlarıma teşekkür ederim, sizlerle olmak büyük mutluluk” diyerek sevincini dile getirdi. Robert Koleji Yüksek Okulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşme sürecinde RC’71 dönemi olarak desteklerini sunduklarını belirten Yalçınkaya, törenin organizasyonu için Mezunlar Ofisi’ne teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Tören sonrası Güney Kampüs’teki fotoğraf çekiminin ardından BÜMED’de 50’nci Yıl Mezuniyet Yemeği’ne geçildi.