Rektör Mehmed Özkan şampiyonları ağırladı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası’ndan namağlup şampiyonlukla ayrılan Kadın Satranç Takımı, aynı turnuvada Türkiye dördüncüsü olan Erkek Satranç Takımı ve Üniversitelerarası Basketbol 2. Ligi şampiyonu Erkek Basketbol Takımı ile buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi Satranç ve Erkek Basketbol Takımları, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın konuğu oldu. Rektörlük Binası’nda şampiyon sporcularla görüşen Özkan, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Bizleri çok mutlu ettiniz. Sizin başarılarınız bize de motivasyon sağlıyor,” ifadelerini kullandı. Sporcuların ziyareti, gerçekleşen sohbetin arından Özkan’ın sporculara hatıra plaketlerini vermesi ve Satranç Takımı sporcusu Çağla Yaren Aslan ile sembolik bir satranç maçı oynaması ile sona erdi.

14-19 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası’nda Boğaziçi Üniversitesi Kadın Satranç Takımı oynadığı tüm karşılaşmalardan galip ayrılarak 44 üniversite arasında namağlup şampiyon olmuştu. Boğaziçi Üniversitesi Erkek Satranç Takımı ise 71 üniversitenin katıldığı aynı turnuvada Erkekler Kategorisi’nde turnuvayı 4. sırada tamamlamıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı ise 22 takımın katıldığı ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Uçaksavar Spor Salonu’nda ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig Şampiyonası’nın galibi olmuştu. 

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan