Rektör Prof. Dr. İnci: “Mezunlarımız girdikleri her çalışma ortamında değişimi ve dönüşümü zorlayan bireylerdir”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) 16’ıncı Genel Kurulu’na katılarak mezunlara hitap etti. Farklı dönem ve sektörlerden mezunların katılımıyla düzenlenen Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi mezunu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır milli teknoloji hamlesi çerçevesinde atılan adımlara değinerek, Boğaziçi Üniversitesi'nin özel sektör ile Ar-Ge iş birlikleri açısından taşıdığı büyük potansiyele dikkati çekti. Kacır “Bizler müesseselerimize, üniversitelerimize sahip çıkalım. Üniversitemizin toplumumuza, ülkemize, insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirmesine katkı sunmaya devam edelim. Boğaziçi’nin adını bilimle, teknolojiyle, araştırmayla duyurmaya devam etmesi için daha fazla çaba gösterelim” diye konuştu.

Konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nin ülke ve dünya için önemine değinen Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci “Bunun en açık kanıtı da birbirinden başarılı hem ülkemizde hem de dünyada belirleyici konumlarda bulunan bu salonda örnekleri bulunan binlerce mezunumuzdur. Boğaziçi Üniversitesi mezunları girdikleri her çalışma ortamında değişimi ve dönüşümü zorlayan bireyler olarak öne çıkmaktadır. Eleştirel bakış açısıyla, kalıpları ve klişeleri sorgulayan öğrenci ve mezunlarımızın ülkemize faydalı bireyler olarak çalıştıklarını uzun yıllardır gözlemliyorum” ifadelerini kullandı.

“MEZUNLARIMIZ BOĞAZİÇİ KÜLTÜRÜNÜN TAŞIYICISI VE TEMSİLCİSİDİR”

Mezunların Boğaziçi Üniversitesi için önemine de vurgu yapan Rektör Prof. Dr. İnci, “Mezunlarımız Boğaziçi kültürümüzün taşıyıcısı ve temsilcisidirler. Okul sonrası hayatlarında sergiledikleri duruş ve elde ettikleri başarılar sayesinde üniversitemizin saygınlığına katkıda bulunurlar. Yurt içi ve yurt dışında sahip olduğumuz sayıları on binleri aşan mezunlarımız, Boğaziçi Üniversitesi marka değerini yüceltmektedirler. Üniversite yönetimi ve öğretim kadrosu olarak bizler, mezunlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz” diyerek mezunları üniversiteye destek vermeye davet etti.

“MEZUNLARIMIZ BOĞAZİÇİ’Nİ İLERİ TAŞIMAK İÇİN İNİSİYATİF ALMALI”

BURA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fehim Paluluoğlu ise BURA'nın nitelikli mezun ağıyla her daim üniversitenin yanında olma iradesini vurgularken, bütün mezunları Türkiye'nin bu öncü üniversitesini daha da ileri taşımak için inisiyatif almaya davet etti.

BURA Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve BMC Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, mezunların ve öğrencilerin, Boğaziçi Üniversitesi etrafında kenetlenmesindeki ana etkenin bu kurumun temellerinde yer alan sevgi bağı olduğunu vurgulayarak, Boğaziçililerin üniversitelerine sahip çıkmak için aralarındaki görüş ayrılıklarını bu sevgi temelli ilişkiye zarar vermeyecek bir düzlemde ele alması gerektiğini dile getirdi.

Geniş katılımlı buluşmada mezunlar tarafından eğitim, teknoloji, psikoloji ve birçok farklı alanda düzenlenen faaliyetler tanıtılarak farklı dönem ve sektörlerden mezunların konuşmaları yer aldı.

*/