SineBU yeni filmlerle eylül ayını karşılıyor

SineBU Eylül Filmleri

SYNONYMS / EŞANLAMLILAR
Yönetmen: Nadav Lapid

2019 | 123’ | Fransa, İsrail, Almanya | Fransızca, İbranice

Yarışmada Altın Ayı’yı kazanan SYNONYMS, Fransız olmak için yanıp tutuşan bir İsrailli adamın Paris’te geçen öyküsünü anlatıyor. Yönetmen Nadav Lapid, filmi kendi yaşam öyküsünü esas alarak yaptığını inkar etmiyor; öyle ki, Lapid gençliğinde “bir yanlışlık sonucu” Orta Doğu’da doğduğuna inanarak Paris’e kaçmış. Jeopolitik konumuna hayran olsa da kendini Orta Doğulu hissetmeyenlerin, sürgündeki ruhların sorularına belki SYNONYMS cevap olabilir…
Ömercan Kağızmandere

WHO YOU THINK I AM / HANGİ KADIN

2019 | 101' | Fransa | Fransızca; Türkçe altyazılı

Yönetmen: Safy Nebbou

Bu hem eğlenceli hem hüzünlü film; sosyal medya çılgınlığının ve sanal dünya algılarının gerçek hayatı nasıl etkilediğine gençler değil farklı bir yaş grubu üzerinden bakıyor. Filmin kahramanı 50 yaşındaki iki çocuklu akademisyen Claire, genç sevgilisini sosyal medya üzerinden gözetlemek amacıyla Facebook’ta sahte bir hesap açıyor; 23 yaşında, sarışın, genç ve güzel Clara oluveriyor. Sevgilisi kanmıyor ama en yakın arkadaşı tuzağa düşüyor. Fransız yönetmen ve oyuncu Safy Nebbou’nun ödüllü yazar Camille Laurens’in aynı adlı romanından uyarladığı Juliette Binoche’un harika performansıyla öne çıkan film, Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirmişti. ermesinin hikayesidir.

GÖRÜLMÜŞTÜR

2018 | 95’ | Türkiye | Türkçe

Yönetmen: Serhat Karaaslan

Zakir, İstanbul’daki bir cezaevinde mektup okuma komisyonunda çalışmaktadır. Görevi mahkumlara ait bütün mektupları okuyup varsa sakıncalı yerlerini karalayarak sansürlemektir. Günlük hayatı cezaevi ile gizlice gittiği yazarlık kursu arasında geçmektedir. Yazarlık kursunda verilen ödev için kontrol ettiği mektuplardan birinden çıkan fotoğrafı gizlice alır. Fotoğraf cezaevinde yatmakta olan Recep ile karısı Selma’ya aittir. Fotoğraf, Zakir için ilhamdan daha çok takıntıya dönüşür.

SO LONG, MY SON / ELVEDA OĞLUM

2019 |180’| Çin | Çince; Türkçe altyazılı

Yönetmen: Wang Xiaoshuai

Pekin Bisikleti, Sürüklenenler, 11 Yaşındayım, Kızıl Amnezi filmlerinin yönetmeni Wang Xiaoshuai’ın “epik bir melodram” sözleriyle övülen son filmi, her iki başrolüne de Gümüş Ayı ödülünü getirdi. 30 yıllık bir süreci anlatan film, Çin’in tek çocuk politikasının yıkıcı etkilerini derinden yaşayan bir çifti izliyor. Ülkenin ekonomik büyümesinin ardından gelen toplumsal dönüşümünü de gözlemleyen film sevgi, arkadaşlık, çocuk sahibi olmak, keder, affetme gibi kavramlara da değiniyor.

A RAINY DAY IN NEW YORK / NEW YORK’TA YAĞMURLU BİR GÜN

2019 | 92’ | ABD | İngilizce; Türkçe altyazılı

Yönetmen: Woody Allen

Üniversiteli âşıklar Gatsby (Timothée Chalamet) ve Ashleigh (Elle Fanning) New York’ta baş başa geçirecekleri romantik ve güneşli bir hafta sonu planlar. Ancak şehre ayak basmalarıyla birlikte güzel hava yerini sağanak yağışa bırakırken, kahramanlarımızın yolları bu devasa ve karmaşık şehirde ayrılır. Birbirinden tuhaf karşılaşmalar ve maceralar yaşayan Gatsby ve Ashleigh, bir yandan da yeniden yan yana gelebilmenin yollarını aramaktadır…New York’ta Yağmurlu Bir Gün, Woody Allen’dan, en sevdiği şehre güzelleme mahiyetinde uçarı bir romantik komedi.

ADOPT A DADDY / ACELE BABA ARANIYOR

2019 | 99' | Fransa | Fransızca; Türkçe altyazılı

Yönetmen: Xavier de Choudens

Başrollerini Melisa Sözen ve Franck Gastambide’in paylaştığı eğlenceli bir komedi.

Damien ve kız kardeşi Melanie mutlu bir çocukluk geçirmişlerdir; ancak annelerinin ölümünden sonra bir anlamda ailenin büyüsü bozulur. Aradan 20 yıl geçer, Damien artık bir ilkokul öğretmenidir. Ülkede kalması için gerekli evrakları olmayan bir öğrencisi, annesiyle birlikte sınır dışı edilecekken, Damien yetkililere çocuğun kendi çocuğu olduğunu söyler. Kız kardeşi, en yakın arkadaşı Rudy ve dişli bir avukatı da yanına alarak çocuğu ve annesini kurtarmak için amansız bir savaşa girer..

KAÇIRMADINIZ

SADIK BİR ADAM / A FAITHFUL MAN
2018 | 75’ | Fransa | Fransızca; Türkçe altyazılı
Yönetmen: Louis Garrel

İlişkilerin değişkenliğini mizahi bir öğe niteliğinde kullanan, klasik Hollywood tanımında geleneksel sayılmayacak olsa da bir rom-com olan L'Homme Fidèle; biz SineBU müdavimleri için burada görmeye çok alışık olmadığımız türden bir yapım.Ece Zeynep Unutur

RİTÜEL / MIDSOMMAR
2019 | 147’ | ABD | İngilizce, İsveççe; Türkçe altyazılı
Yönetmen: Ari Aster

Kendine has bir anlatı ve estetik denemesi sunan Ari Aster, odağına bu kez dağılmak üzere olan ilişkilerinden kalan son enerji ile kendilerini İsveç kırsalındaki yaz festivalinde bulan bir çifti alıyor. Buradaki göz kamaştırıcı karşılamanın zamanla renk değiştirmesine rağmen film, beyaz ve parlak dokusunu bozmadan karakterlerin ağına düştükleri pagan kültün saçtığı dehşete ve kafa karışıklığına seyirciyi ortak etmek için estetik bir araç sunuyor.
Osman Baran Özdemir

YÜZLEŞME / BY THE GRACE OF GOD
2018 | 137’ | Fransa, Belçika | Fransızca; Türkçe altyazılı
Yönetmen: François Ozon

Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde gösterilen, François Ozon’un karakter odaklı sinemasının başarılı sayılabilecek son örneği olan By the Grace of God, görünürlüğünün ve bilinirliğinin artması ile kökten değişikliklerin gerçekleşmesi umulan Katolik Kilisesi’ndeki çocuk istismarları meselesine değiniyor.
Osman Baran Özdemir

KÜÇÜK BEYAZ YALANLAR DEVAM EDİYOR / LITTLE WHITE LIES 2
2019 | 135’ | Fransa, Belçika | Fransızca; Türkçe altyazılı
Yönetmen: Guillaume Canet

Her şeyden uzaklaşmak için yazlık evinde inzivaya çekilmek isteyen Max, doğum günü sürprizi olarak yıllardır görmediği eski arkadaşlarını karşısında bulunca işler karışır.