SineBU’da gösterimler başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi SineBU, pandemini nedeniyle alınan önlemlerin ardından kapılarını özel gösterimlerle açıyor. Türkiye’deki tek kamu sineması ve Europa Cinemas ağına kabul edilen sayılı salonlardan biri olan SineBU, dünya sinemasından 20 seçkin filmden oluşan özel mart programıyla seyircilerini Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs'e bekliyor.

Mart 2022 Programı

Mart 2020’de Koronavirüs salgını nedeniyle gösterimlerine ara veren SineBU, 20 seçkin filmden oluşan özel mart programıyla kapılarını yeniden aralıyor. Sektöre göre çok daha uygun fiyatlarla, dünya sinemasından seçkin filmleri Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, öğretim üyelerine ve çalışanlarına izleme fırsatı sunan SineBU, mart ayında 2020 ve 2021’de sinemaseverlerin dikkatini çeken yapımları aldığı programıyla iki yılın ardından seyircilerini bekliyor. Kuzey Kampüs YADYOK Binası’nda yer alan en yüksek standartlarla donatılan 151 kişilik sinema salonu, görme engellilerin sesli betimleme altyapısıyla film izlemesine imkân veren sistemlere de sahip.

“MÜDAVİMLERİMİZ HOŞ GELDİNİZ”

SineBU’nun mart ayı programı için yaptığı duyuruda ise yeniden açılmanın sinemaseverler tarafından heyecanla beklendiği belirtildi. Her sene 20 binden fazla seyirciyi, Türkiye ve dünyadan her ay yaklaşık 10 yeni “arthouse” filmle buluşturan SineBU’nun kapalı kaldığı dönemde perdeye taşıyamadığı 20 yapımlık rekor bir seçkiyle kapılarını yeniden açtığı vurgulanan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Salonların tekrar açılması ve film dağıtımın ağının birikmiş 'arthouse' işleri seyirciye sunmasıyla sinemaların hareketlendiğini gözlemleme şansımız oldu. Açılışa doğru hazırlanırken seyircimizin sinemaya dönmek için ne kadar istekli olduğunu deneyimlemeye başladık. Bu geribildirimleri almamızda, sektörün bilet fiyatlandırmasının çok çok altında seçenek sunmamız ve ticari kaygıyı minimuma indirmiş bir sisteme sahip olmamız etkili olmuş olabilir. Bunu süreç içinde göreceğiz. SineBU hala ülkemizdeki tek kamu sineması ve Europa Cinemas ağına kabul edilen sayılı salonlardan biri. Görmeyen ve duymayan seyircilerimiz için seyir eşitliği alanında çalışmalara dahil olduk. Mart 2022 Programı ile geri döndüğümüz gösterimler vesilesi ile daha önce hiç tanışmadığımız yeni seyircilerimize ve müdavimlerimize hoş geldiniz diyor ve iyi seyirler diliyoruz.”

Mart 2022 Programı için tıklayınız.

• Mart 2022 Programı