Sinema Söyleşileri 2014 yayınlandı

Aralık 2000’de faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde 2014 yılı boyunca yapılan sinema söyleşileri Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nce kitaplaştırıldı.

Sinema bölümü bulunmayan Boğaziçi Üniversitesi’nde sinemaya ilgi duyan öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmayı amaçlayan merkezde yıl içinde yapılan söyleşi ve paneller gönüllü öğrenciler tarafından deşifre ediliyor ve ve ortaya çıkan metinler yıllık olarak bir kitapta toplanarak yayımlanıyor. 2014’te aralarında Asghar Farhadi, Biket İlhan, Ercan Kesal, Erdal Özyağcılar, Gökhan Tiryaki, Halit Ergenç, Menderes Samancılar, met üst, Petros Markaris, Reha Erdem, Serkan Keskin’in de yer aldığı sinema dünyasından ve sinemanın dışından önemli isimler Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’ne konuk olarak birikimlerini öğrencilerle paylaştılar.

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Söyleşi ve Panel Yıllığı 2014, sinemacıların seslerini ilk elden duyurmasıyla Türkiye’de sinema yazınındaki önemli boşluklardan birini doldurmayı hedefliyor.