Sporseverler 36. Kez Boğaziçi Sports Fest’te Buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’nin üniversiteler arası en büyük spor festivali Sports Fest’e 36. kez ev sahipliği yapıyor. 12-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival bu yıl da farklı ülke ve üniversitelerden sporculara kapılarını açıyor. Açılış töreninin 12 Mayıs akşamı saat 18:00’de gerçekleşeceği festival dört gün sürecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin gelenekselleşen festivali Sport Fest, 36. Kez dünyanın dört bir yanından gelen üniversiteli sporcu gençleri ağırlıyor. Romanya, Bulgaristan, İsviçre, Lübnan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere farklı ülkelerden 200’e yakın yabancı sporcunun katılacağı ve katılımcılara birçok dalda rekabet heyecanı yaşatacak olan festival, gece ve gündüz gerçekleşecek olan çeşitli aktiviteleriyle de eğlenme imkânı sunacak.

Uçaksavar Spor Kompleksindeki görkemli açılış töreniyle başlayıp dört gün sürecek olan festivalde, basketboldan su topuna, voleyboldan hentbola, futboldan masa tenisine kadar toplam 9 branşta gerçekleşecek müsabakalar spor ruhunu yüksek seviyede tutacak. Sports Fest müsabakaları Güney Meydan, Hisar’daki havuz ve Uçaksavar sahaları ile Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüslerine yayılarak öğrencilere spor dolu dört gün yaşatacak. Ayrıca sporcuların yorgunluğunu atması için her günün sonunda çeşitli partiler gerçekleşecek.

Yüzlerce yabancı öğrenciye ve sporcuya farklı kültürleri tanıma fırsatı da sağlayan festival, oyunlar ve çeşitli animasyon gösterileri ile de öğrenciler için muhteşem bir atmosfer yaratacak. Katılımcıların sabah güne yogayla başlayabileceği, devamında gün içinde zumba, salsa, afro, lindy hop gibi aktivitelerle kendilerini zinde hissedebileceği festivalde çeşitli dans gösterileri, jonglörlük workshopları, dövme atölyeleri, odadan kaçış oyunları ve şişme oyunlar gibi spor dışı faaliyetler de yer alıyor.

Karşılaşma Programı:

Futbol: Cuma-Cumartesi 10:00-16:00, Pazar 09:00-12:00, Uçaksavar Spor Kompleksi Stadyum

Amerikan Futbolu: Pazar 13:00-17:00, Uçaksavar Spor Kompleksi Stadyum

Voleybol: Cuma-Cumartesi-Pazar 09:00-17:00, Güney Meydan Saha, Dodge Hall

Tenis: Cuma-Cumartesi-Pazar 09:00-17:00, Güney Tenis Kortu

Badminton: Cuma-Cumartesi-Pazar 09:00-12:00, Uçaksavar Spor Kompleksi

Hentbol: Cuma-Cumartesi-Pazar 12:00-17:00, Uçaksavar Spor Kompleksi

Sutopu: Cuma-Cumartesi-Pazar 12:00-17:00, Hisar Kampüs Kapalı Yüzme Havuzu

Basketbol: Cuma-Cumartesi-Pazar 09:00-17:00, Güney Kampüs Açık Basketbol Kortu

Festival ile ilgili detaylı bilgi için;  info@bounsportsfest.com