Sports Fest 2016’da sporla eğlence buluştu

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından düzenlenen Sports Fest 36. yılını festival coşkusuyla kutladı. Türkiye’de düzenlenen en köklü ve kapsamlı üniversitelerarası spor festivali olan Sports Fest’e yurt dışından ve yurt içinden çeşitli üniversitelerden yüzlerce sporcu katıldı. Uçaksavar Kampüsü’nde yapılan görkemli açılışın ardından dört gün etkinliklerde sporcular farklı spor dallarında rekabet heyecanı yaşadı.

12 Mayıs tarihinde Uçaksavar Stadyumu’nda yapılan açılışa Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tam kadro katılırken, bando takımının alana girmesiyle açılış başlamış oldu. Festivale katılan takımlar teker teker alana giriş yaptıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi Step Takımı Boğaziçi Angels ve Boğaziçi Üniversitesi Zeybek Takımı birer şov gerçekleştirdi. Açılış seremonisinde gerçekleştirilen Ateşbaz gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Seremoninin sonunda festival meşalesinin yakılmasıyla beraber Sports Fest 2016 resmi olarak başladı.

Dört gün süren festival basketbol, badminton, hentbol, futbol, yüzme, masa tenisi, step, atletizm, indoor voleybolu ve outdoor voleybolu olmak üzere Güney Meydan, Hisar’daki havuz ve Uçaksavar sahaları ile Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüslerine yayıldı.

Gündüz spor müsabakalarında ter döken ve sporun centilmence ruhunu yaşatan katılımcılar, akşamları ise çeşitli aktivitelerde eğlenme fırsatı yakaladı.

Haber: Talat Karataş/Kurumsal İletişim Ofisi