Sports Fest açılışında 11 ülkenin bayrağı dalgalandı

Boğaziçi Üniversitesi 39. Uluslarası Spor Festivali’nin açılışı, 9 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Uçaksavar Sahası’ndaki törenle gerçekleştirildi. Festival meşalesinin yakılmasıyla başlayan festivalde, dört gün boyunca çeşitli gösteriler ve spor müsabakaları yer alacak.
Kenan Özcan

Uçaksavar Sahası’ndaki açılış bandosunun gösterisiyle başlayan törende öncelikle Spor Kurulu üyelerinin, mezunların ve Boğaziçi Üniversitesi takımları olan Boğaziçi Sultans, basketbol, voleybol, hentbol, kürek, Boğaziçi Angels, futbol, kayak, su topu, binicilik ve tenis takımlarının katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Sonrasında dünyanın dört bir yanından gelen üniversiteli sporcuların tören yürüyüşü başladı. Sahada Bulgaristan, Hırvatistan, Almanya, Yunanistan, Kuveyt, Lübnan, Rusya ve Fransa gibi pek çok ülkenin bayrakları bir arada dalgalandı.

Takımların geçit töreninin ardından bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tüm katılımcıları “Sports Fest’e hoşgeldiniz” şeklinde selamlayarak bu yıl 39.sunun gerçekleştirildiği festivalde 11 ülke temsilcilerinin bulunduğunu ve 400’ten fazla katılımcının olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mehmed Özkan ayrıca Sports Fest heyecanını öğrencilik yıllarından beri kampüste hissettiğini sözlerine ekledi.

Sonrasında Spor Kurulu Başkanı Turgut Bahadır Yalın yaptığı açılış konuşmasında Sports Fest’in Türkiye’deki ilk ve tek uluslararası spor festivali olduğunu vurguladı. Spor Kurulu’nun bu anlamda Türkiye tarihinde öncü bir rol üstlendiğini belirten Yalın, tüm yıl boyunca Spor Kurulu’nun düzenlediği etkinlik arasında en gayretli çalışma gerektiren etkinliğin Sports Fest olduğunu söyledi. Yalın bu festivalin dünyanın pek çok yerinden sporcuların Boğaziçi’nde buluşarak İstanbul’un güzelliklerini keşfetmeleri adına önemli bir fırsat olduğunu ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Üniversitesi Step Takımı, diğer adıyla Boğaziçi Angels’ın ve Boğaziçi Üniversitesi Zeybek ekibinin gösterileri gerçekleşti. Çeşitli dans performanslarıyla renkli görüntülere sahne olan sahada 39. festival meşalesi de yakıldı.

Dört gün sürecek olan festivalde bu yıl yarışlar badminton, hentbol, basketbol, açık ve kapalı saha voleybol, futbol, yüzme, masa tenisi, futsal ve su topu branşlarında gerçekleşecek. Sports Fest müsabakaları Güney Meydan, Hisar’daki havuz ve Uçaksavar sahaları ile Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüslerine yayılacak.

Detaylı bilgi için: https://www.bounsportsfest.com/