Sports Fest'in meşalesi 35. kez yandı

Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’nin üniversiteler arası en büyük spor festivali Sports Fest 8 Mayıs’ta düzenlenen açılış töreni ile başladı. 3 gün süren etkinlik bu yıl 14 ülkeden 25 üniversiteyi temsilen 500 sporcuya ev sahipliği yaptı. Uçaksavar Yerleşkesi’nde görkemli bir törenle açılan Sports Fest’te ABD’den Makedonya’ya, Almanya’dan Lübnan’a 14 ülkenin bayrakları bir arada dalgalandı.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu'nca bu yıl 35.kez düzenlenen Sports Fest, dünyanın dört bir yanından gelen üniversiteli sporcuların Uçaksavar Sahası’ndaki selamlama yürüyüşü, Boğaziçi Üniversitesi Zeybek ekibinin gösterisi ve festival meşalesinin yakılmasıyla coşkulu bir törenle başladı.

Festival birçok dalda rekabet heyecanı yaşatırken üç gün boyunca öğrencilere spor ve eğlenceyi bir arada sundu.

Uçaksavar Atletizm sahasındaki görkemli açılış töreniyle başlayan festival, spor ruhunu yüksek seviyede yaşatmak için her gün katılımcılara korfbol, step, florbol, beyzbol, quidditch ve oryantiring sporlarını öğrenme ve oynama fırsatı sundu.

Katılımcıların sabah güne yogayla başlayıp devamında gün içinde zumba, ABS ve quick fit gibi aktivitelerle kendilerini zinde hissedebildiği  festivalde R&B, hiphop, oryantal workshoplar, odadan kaçış ve şişme oyunlar gibi spor dışı faaliyetler de yer aldı.

Festivalde basketbol, badminton, hentbol, futbol, yüzme, masa tenisi, step, atletizm, indoor voleybolu ve outdoor voleybolu olmak üzere Güney Meydan, Hisar’daki havuz ve Uçaksavar sahaları ile Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüslerine yayıldı.

Festival ile ilgili detaylı bilgiye http://www.bounsportsfest.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.