TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları başvuruları için son tarih 28 Şubat

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan TEKNOFEST heyecanı, yeniden başlıyor. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmaları başvuruları açıldı. Yarışma başvuruları için son tarih 28 Şubat….

Binlerce gencin merakla beklediği ve ilgiyle takip ettiği TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına geçtiğimiz yıl 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştu.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı Teknoloji Yarışmaları ile TEKNOFEST2021, ilk kez düzenlenen Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ile birlikte 34 farklı kategoride yarışmaya ev sahipliği yapacak.

TEKNOFEST 2020’den farklı olarak bu sene Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmaları ilk kez düzenlenecek.

Yerli teknoloji üretmek ve geliştirmek amacıyla çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 5 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Teknoloji Yarışmalarında yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde ödül bekliyor.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvuru yapmak için : https://teknofest.org/yarismalar.html
Son başvuru tarihi: 28 Şubat

Bilgi için: