Teknofest finallerinde en çok Boğaziçililer yarışıyor

Teknofest İcra Kurulu Üyesi Elvan Kuzucu ve Teknofest Yarışmalar Koordinatörü Engin Öksüz’ün katıldığı Teknofest teknoloji yarışmaları konulu seminer 23 Şubat tarihinde çevrimiçi gerçekleştirildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Teknofest bünyesinde yer alan ''Teknoloji Festivali Yarışmaları’’  konusunda Teknofest İcra Kurulu Üyesi Elvan KuzucuTeknofest Yarışmalar Koordinatörü Engin Öksüz’ün katılarak bilgi verdikleri seminer 23 Şubat tarihinde çevrimiçi gerçekleştirildi.

Teknofest temsilcileri seminerde geçmiş yarışmalarda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin finale kalma oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek bu yıl Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek Teknofest’te Boğaziçili yarışmacıların aynı katılım ve başarıyı göstereceklerini umduklarını belirttiler.

Bu yıl 35 farklı kategoride teknoloji yarışmalarının düzenleneceğini belirten Teknofest İcra Kurulu Üyesi Elvan Kuzucu, bu yarışmaların içeriği ve takvimi hakkında merak edilenleri katılımcılara anlattı. Kuzucu, geçen yıldan farklı olarak Sürü İHA yarışmasında öğrencilerin fiziksel olarak gerçek zamanlı yarışacaklarını belirterek geçmiş yıllarda yarışmacılar tarafından yapılan İHA’ların bu sene Teknofest tarafından sağlanacağını belirtti.

Kuzucu ve Öksüz ayrıca bu sene pek çok yarışmanın Covid-19 teması ile ilişkilendirildiğini ekleyerek katılımcılara şu bilgileri verdi:

‘’Bu yıl TÜBİTAK MAM ile düzenlediğimiz Teknoloji ve Inovasyon Yarışması’nda Covid-19 ile ilgili projelerin yer almasını bekliyoruz. Ayrıca THY ile düzenleyeceğimiz yarışmada Covid-19’un havayolu taşımacılığında yol açtığı sorunlara çözümleri yarışmacılarla birlikte arayacağız, çözüm önerilerini dinleyeceğiz. İletişim Teknolojileri alanında düzenleyeceğimiz yarışmada uzaktan eğitime odaklanacağız ve bu süreçte yaşanan sorunlara yönelik çözüm fikirlerini değerlendireceğiz. Bu yıl ilk kez Sağlıkta Yapay Zeka üzerine bir yarışma konseptimiz olacak. Turizm Teknolojileri Yarışması da bu sene ilk kez düzenlenecek.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi işbirliğiyle düzenlenen uluslararası girişimcilerin katılacağı Girişimciler Zirvesi yine bu sene ilk defa düzenlenecek etkinliklerimizden biri. Bu zirvede girişimciler projelerini yatırımcılara anlatma fırsatı bulacaklar’’.

Teknofest bünyesinde düzenlenecek teknoloji yarışmalarına dair danışmanlar tarafından katılımcılara çeşitli eğitimler de verilecek. Söz konusu eğitimler Teknofest’in Youtube kanalında yayınlanacak. Geçmiş yıllardaki eğitimlerin videolarına ise kanaldan erişim sağlamak mümkün.

Teknofest Teknoloji Yarışmaları'na başvuru süresi ise katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 15 Mart 2021 tarihine dek uzatıldı.

Daha fazla bilgi için: https://teknofest.org/