TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları adayları bekliyor

Bu yıl 22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmaları’na başvurular 28 Şubat tarihine dek sürüyor. İlkokul öğrencilerinden üniversite mezunlarına farklı yaşlardan yarışmacıların katılıp yarışabileceği 21 farklı kategori arasında Biyoteknoloji İnovasyon, Jet Motor Tasarımı, Akıllı Ulaşım, Tarım Teknolojileri gibi başlıklar dikkat çekiyor.

Festivalin en önemli ayağını oluşturan Teknoloji Yarışmaları’nda havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alıyor.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’na Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.373 takım başvuru yaptı ve 2.000'den fazla takım, 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazandı.

Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçen seneden farklı olarak; Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması yer alacak. Türkiye'de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılmasının hedeflendiği yarışmalarda ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödüller bekliyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenmekte olan TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi de yer alıyor.

TEKNOFEST 2020 bünyesinde düzenlenen Teknoloji Yarışmaları’na dair daha fazla bilgi için: