TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal’dan Boğaziçi Üniversitesi Rektörüne ziyaret

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’yu ziyaret etti. Yapılan toplantıda TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen “Üniversite Yetkinlik Haritası” incelenerek, Boğaziçi Üniversitesi’nin güçlü olduğu alanlar hakkında değerlendirme yapıldı.
Kenan Özcan

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Melih Bulu ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın üniversitenin Rektörlük Binasında gerçekleştirdiği toplantıda, Boğaziçi Üniversitesi açısından “Üniversite Yetkinlik Haritası” ele alındı. Özellikle Dijitalleşme ve Yaşam Bilimleri ile birlikte Milli Uzay Programı’na Boğaziçi Üniversitesi’nin potansiyel katkıları ile bu alanlarda yapılabilecek yeni bilimsel projeler görüşüldü.

Toplantıya ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Prof. Dr. Mehmet Naci İnci katıldı.

Üniversite Yetkinlik Haritası, TÜBİTAK tarafından ilki 2018 yılında gerçekleştirilen ve üniversitelerin yetkin oldukları alanlar hakkında objektif bilgi vermeyi amaçlıyor. Programla, yükseköğretim kurumlarının ulusal ve uluslararası düzeyde öne çıktığı alanların belirlenerek daha da ileri taşınmasını hedefleniyor.

*/