Türkiye’nin en etkin pazarlama liderlerinde ağırlık Boğaziçi mezunlarında

Fortune Türkiye & DataExpert işbirliğinde hazırlanan Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’su (Chief Marketing Officer-Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi) açıklandı. 18 Şubat tarihinde düzenlenen ödül töreninde açıklanan 50 etkin pazarlama lideri arasında ağırlıklı olarak Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan yöneticiler yer aldı.

Türkiye’de önde gelen global ve yerel şirketlerde yöneticilik yapan 18 Boğaziçili yöneticinin ödül aldığı törene Türkiye'nin pazarlama alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderleri, Türkiye'nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri ve CMO'ları, pazarlama alanında çalışan orta ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Araştırma; günümüz tüketim toplumu ve markalar arasında sürdürülebilir ilişkinin dayanak noktasında yer alan değer odağının yaratılmasında büyük etkileri olan CMO’ların yükselen değerine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin en etkin 50 CMO’su arasında Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan şu isimler yer aldı;

Ahmet Barış Sönmez (Yemek Sepeti Pazarlama Direktörü), Büşra Miray Müftüoğlu (Koton Pazarlama ve Görsel İletişim Müdürü), Cem Akaş ( Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Marka Direktörü), Cem Demiröz (Watsons Türkiye Ticaret ve Pazarlama Direktörü), Elif Kaypak (Coca Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya İş Birimi Pazarlama Direktörü), Erkin Aydın (QNB Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yrd), Feyza Dereli (Gittgidiyor.com / EBay Pazarlama Direktörü), Ayşe Hilal Eksel Merter (BSH Türkiye Pazarlama Bşk), Mahmut Akten (Garanti BBVA Bireysel Bankacılık Gen Md Yrd), İsmail Mert Kokulu (Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü), Onur Dedeköylü (Pegasus Hava Yolları Pazarlama Direktörü), Ömer Barış Gökpınar (Samsung Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yrd), Pınar Öney Bilsel (Nestle Türkiye İçeçekler Genel Müdürü), Serim Yıldırım (Anadolu Efes Türkiye Pazarlama Direktörü), Serkan Ülgen (Yapı Kredi Bankası Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Md. Yrd), Tarık Zeyyad Bayar ( Reckitt Benckiser Türkiye Pazarlama Direktörü), Tahir Toloy Tanrıdağlı ( Unilever Türkiye Dondurma Pazarlamadan Sorumlu Bşk Yrd.), Yasemin Develioğlu ( Jolly Tur Pazarlama Yöneticisi)