Türkiye’nin En Etkin 50 CHRO listesinde Boğaziçi lider

İş dünyası dergisi Fortune Türkiye, “En Etkin 50 CHRO” (Insan Kaynakları Yöneticisi) listesini açıkladı. Fortune Türkiye’de yer alan habere göre “En Etkin 50 CHRO”nun yüzde 26’sı Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

İş dünyası dergisi Fortune Türkiye, Koronavirüs salgını sürerken, şirketlerde büyük sorumluluklar üstlenen Türkiye’nin ”En etkin 50 CHRO”sunu belirledi. Buna göre en etkili her dört İK yöneticisinden biri Boğaziçi mezunu olurken, onu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yüzde 22 ve İstanbul Üniversitesi yüzde 16 ile izledi. En Etkin 50 CHRO’nun berlirlenmesinde sektör uzmanları ve akademisyenlerden oluşan Araştırma Danışma Kurulu tarafından saptanan kriterler kullanıldı.

Listede, Koç Holding, Sabancı Holding, Şişecam, Turkcell, Akbank, P&G, Unilever gibi ulusal ve uluslararası şirketlerden başarılı Boğaziçi mezunları yer buldu. “En Etkin 50 CHRO” ödül töreni ise 1 Haziran’da düzenlenecek “CHRO Summit 2021”de gerçekleşecek.

LİSTENİN YÜZDE 68’İ KADIN

Listede yer alan yöneticilerin mezun oldukları bölümler arasında endüstri mühendisliği yüzde 20 ile öne çıktı. Listenin yüzde 68’i kadınlardan oluşurken, yüksek lisans yapanların oranı yüzde 58 olarak belirlendi. Bunun içinde işletme yönetimi yüksek lisans (MBA) mezunlarının oranıysa yüzde 42.

İK YÖNETİCİLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN

Fortune Türkiye’de yer alan haberde listeyle ilgili “İnsan Kaynakları yöneticilerinin günümüz iş dünyasındaki fark yaratan rolüne ve önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen araştırma, 2020’de tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin insan kaynakları fonksiyonunu da etkilediğini ortaya koyuyor. İş yerinde zihinsel sağlığın artan önemi ile birlikte İK liderlerinin etkin rolü de ön plana çıktı. İnsan kaynağının gelişimi ve motivasyonun devamlılığının sağlanması şirket stratejilerinde her zamankinden daha öncelikli konular arasında. Çalışma hayatının çevrim içi ortama taşınması ile iş yeri kavramının ortadan kalkması; organizasyonlar için esneklik, verimlilik, kalite, hız, çeviklik gibi konulara daha fazla eğilme fırsatı tanıdı” değerlendirmesi yapıldı.

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayınız.