Türkiye’nin farklı üniversitelerinden genç bilim insanları Feza Gürsey Yaz Okulları’nda buluşuyor

Kuantum mekaniğinden 100. Yılında Einstein’ın İzafiyet Kuramı’na, nano aygıtların fiziğinden mantık biliminin güncel konularına bilim dünyasının gündemini oluşturan temel konu ve sorular Boğaziçi Üniversitesi ve Bilim Akademisi tarafından düzenlenen Feza Gürsey Yaz Okulları’nda ele alınacak.

Lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerine dönük olarak 2013’ten itibaren her yıl düzenlenmekte olan Feza Gürsey Yaz Okulları’nda bu yılın ilk ders zili 27 Temmuz’da çalacak. Program kapsamında 27 Temmuz- 11 Eylül 2015 tarihleri arasında ‘’Nano Aygıtların Fiziği’’, ‘’Kuantum Mekaniğinde Gizli Değişkenler’’, ‘’Mantık’’, ‘’100. yılında Einstein'ın Genel Görelilik Kuramı’’ ve ‘’Süpersimetriye Giriş’’ başlıklı Yaz Okulları düzenlenecek.

Ders ve not bilgilerine göre ve tüm üniversitelerden katılım gözetilerek değerlendirilecek başvurular sonrasında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrencilerin katılacağı Feza Gürsey Yaz Okulu’nda öğrencilere her biri alanlarında yetkin ve bilim dünyasından saygın eğitimcilerin yer aldığı bir eğitim kadrosundan ders alma fırsatı sunuluyor. Programa akademik katkı sunan bilim insanları arasında Mehmet Ali Alpar (Sabanci Üniversitesi), Metin Arık (Boğaziçi Üniversitesi), Nihan Katırcı (Boğaziçi Üniversitesi), Ömür Akyüz (Boğaziçi Üniversitesi), Dieter Van Den Bleeken (Boğaziçi Üniversitesi), İbrahim Semiz (Boğaziçi Üniversitesi), Ahmet Baykal (Niğde Üniversitesi), Özgür Delice (Marmara Üniversitesi), Dilek Kazıcı (Namık Kemal Üniversitesi), İnanç Adagideli (Sabancı Üniversitesi), Zafer Gedik (Sabancı Üniversitesi), Cihan Saçlıoğlu (Sabancı Üniversitesi) gibi akademisyenler yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü Feza Gürsey Binası’nda gerçekleştirilecek Yaz Okulları’na katılım günlük 40 TL olarak ücretlendirildi. Sabah-öğle ve akşam yemekleriyle konaklama hizmetinin de dahil olduğu programda konaklamalı kontenjan 40 kişi ile sınırlı.

“100. yılında Einstein'ın Genel Görelilik Kuramı’’ ve ‘’Süpersimetriye Giriş’’  Okullarında başarılı olan 10’ar katılımcıya okul ücreti Bilim Akademisi tarafından burs olarak geri ödenecek.

Feza Gürsey Yaz Okulları 2015 Programı

Nano Aygıtların Fiziği Yaz Okulu: 27-28 Temmuz 2015

Kuantum Mekaniğinde Gizli Değişkenler  Yaz Okulu: 29-31 Temmuz 2015

Mantık Yaz Okulu: 17-21 Ağustos 2015