Uluslararası Akademik Forum 2016'da mesleki ve akademik inovasyon tartışılacak

6 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) işbirliği ile 4'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Akademik Forum 2016, iş dünyası ve akademik çevreleri bir araya getirerek mesleki ve akademik inovasyonu masaya yatırıyor.

İç denetim mesleğinin ve profesyonellerinin uluslararası standartlarla uyumlu, küresel seviyede yetkin uygulaması için güvence oluşturan ve şirket yönetim kurullarının ve üst düzey yöneticilerinin stratejik iş ve çözüm ortağı olarak faaliyet gösteren Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), iç denetim mesleğinin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla üniversiteler ile akademik ilişkilerin geliştirilmesine de öncelik veriyor.

Bu kapsamda iş dünyasının akademik dünya ile mesleki bağını güçlendirmek, karşılıklı işbirliğinin kapsamını ve yönünü tayin etmek amacıyla TİDE'nin iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Akademik Forum'un 4'üncüsü 6 Mayıs 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. TİDE'nin Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) işbirliği ile düzenlediği Uluslararası Akademik Forum 2016'nın bu yılki teması "Mesleki ve Akademik İnovasyon".

Mesleki ve akademik yenilikçilik mercek altında

Uluslararası Akademik Forum 2016'da Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayşegül Toker, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, IIA Global Akademik İlişkiler Komitesi Üyesi Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu, IIA Global Akademik İlişkiler Komitesi Başkanı Jim Molzahn, ACCA Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Afra Sajjad, TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Menteş Albayrak, MÖDAV Başkanı Prof. Dr. Beyhan Marşap, TİDE Onursal Başkanı ve Akademik İlişkiler Komitesi Başkanı Ali Kamil Uzun'un açılış konuşmalarının ardından "İç Denetime Genç Bakış Yarışması Ödül Töreni" düzenlenecek.

Uluslararası Akademik Forum 2016'nın key notunda IIA ve ECIIA Eski Başkanı, Antwerp Yönetim Okulu'ndan Prof. Dr. Jean Pierre Garitte, mesleki inovasyon hakkında görüşlerini sunduktan sonra mesleki inovasyona yönelik iki forum düzenlenecek. "Akademik Forum: Akademik Eğitim ve Araştırma Metodolojilerinde Fütüristik Yaklaşımlar" başlıklı ilk forumda İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Göksel Yücel, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nuran Cömert, Teksas Üniversitesi'nden Prof. Steve Goodson, Antwerp Yönetim Okulu'ndan Prof. Dr. Jean Pierre Garitte ve Bölgesel Gelişim İçin İç Denetim Ajansı Başkanı İuliana Panaitescu Anastasia Cristina görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

"Mesleki İnovasyon: Yeni Nesil İş Dünyasında Mesleki Etkileşim" başlıklı ikinci forumda ise TİDE Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, Deloitte Türkiye Başkanı Hüseyin Gürer, EY Türkiye Başkanı Mustafa Çamlıca, KPMG Türkiye Başkanı Ferruh Tunç, PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın, mesleki bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktaracak. Uluslararası Akademik Forum 2016, IIA Global Akademik İlişkiler Komitesi Üyesi Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu'nun değerlendirme konuşmasıyla tamamlanacak.