Uluslararası Sihirbazlık Yarışması’nda Balkanlar ikincisi Boğaziçili Çağatay Yılmazoğlu oldu

Boğaziçi Üniversitesi Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Çağatay Yılmazoğlu, Bulgaristan’da yapılan ve dünyaca ünlü sihirbazların sahne aldığı Golden Cat Yarışması’nda Balkanlar ikincisi seçildi.

Aralarında Sihirbazlık Dünya Olimpiyatları Başkanı Domenico Dante’nin de yer aldığı zorlu bir jüri karşısında sınav veren Yılmazoğlu, 21 Mart tarihinde yapılan büyük finalde ikincilik derecesi alırken; düzenlenen gala gecesinde dünyaca ünlü sihirbazlar Michael Ammar, Igor Trufanov ve Dan Sperry ile aynı sahnede yer aldı.

Dr. Selim Başarır ve dünyaca ünlü sihirbaz Lee Alex ve Türkiye’nin ilk kadın sihirbazı aynı zamanda eski Balkan Şampiyonu İlkay Özdemir ile birlikte bu yarışmaya hazırlandığını belirten Çağatay Yılmazoğlu, ‘’Bu süreçte herhangi bir maddi sponsorum olmadı. Ama Türkiye Sihirbazlar Takımı olarak Bulgaristan’da tümü profesyonel olarak bu işi yapan sihirbazlar arasından sıyrılıp bu başarıyı elde ederek bayrağımızı Bulgaristan’da dalgalandırdığım için çok mutluyum’’ dedi.

Yılmazoğlu, Dünya Olimpiyatları (FISM) başkanı Domenico Dante tarafından önümüzdeki Ekim ayında İtalya’da yapılacak olan uluslararası bir yarışmaya özel olarak davet edildiğini ekledi.

Galeri 1 Fotoğraf