Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu Başkanı ilk defa Türkiye’den seçildi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM) Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Budak, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun Başkanlığına seçildi.

 

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra bankacılık ve finans sektörünün önde gelen kurumlarında görevler üstlenen Alparslan Budak, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun (IFIE-International Forum for Investor Education) son yönetim kurulu toplantısında oybirliğiyle IFIE’nin yeni başkanı olarak seçildi. Budak ile birlikte IFIE ilk defa Kuzey Amerika dışından bir Başkan seçmiş oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Alparslan Budak yaptığı açıklamada “Yatırımcı eğitimi konusunda, sadece ülkemizde değil, dünyada pek çok ülkede detaylı çalışmalar yapılıyor. Finansal piyasaları düzenleyen kamu kurumları da, piyasalarda faaliyet gösteren özel kurumlar da konunun öneminin farkında. Çünkü, yatırımcı eğitimi doğru yöntemlerle uygulandığında ülke ekonomisine çok önemli kazanımlar sağlayacak bir alan. Toplumsal olarak tasarruf oranlarını artırmanın, gelecek için para biriktirmenin, birikimleri doğru yatırım alanlarına yönlendirmenin anahtarı yatırımcı eğitimi projelerinde yatıyor. Dolayısıyla bu projeler sağlam bir ekonominin temellerine katkıda bulunuyor. IFIE, bu çalışmaların buluştuğu, fikirlerin paylaşıldığı global bir platform. Önümüzdeki dönemde hedefimiz IFIE’nin dünyada ve Türkiye’de daha etkin hale gelmesini sağlamak” dedi.

Alparslan Budak, 1993’te mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nün ardından University of Birmingham’dan Para, Banka ve Finans konusunda yüksek lisans derecesi aldı. 1993-2001 yılları arasında Demir Yatırım Menkul Değerler A.Ş.de, 2001-2015 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nde çeşitli görevler üstlendi. 2010 yılından itibaren BRM Yönetim Kurulu Üyesi olan Budak, Ağustos 2015’ten itibaren Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş.de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu Nedir?

Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu (IFIE-International Forum for Investor Education), dünyada yatırımcı eğitimi konusunda çalışan kurumları bir araya getiren bir çatı kurum. IFIE üyeleri; finansal piyasaları düzenleyen üst kurullar, borsalar, mesleki düzenleyici kurumlar, birlikler ve derneklerden oluşuyor. IFIE’nin amacı, yatırımcı eğitimi konusunda global standartları ve ilkeleri belirlemek. Bu amaç doğrultusunda, 140 ülkenin finans piyasası düzenleyicisinin üye olduğu IOSCO (Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü) ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. IFIE ve IOSCO’nun ortak çalışmaları pek çok ülkede yatırımcı eğitiminin temel kurallarını oluşturuyor. IFIE üyeleri arasında Türkiye’den Finansal Planlama Derneği ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği yer alıyor.