Unilever Türkiye’den global arenaya Boğaziçi mezunu bir lider

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Dilşat Uyguroğlu, şirketin Güneydoğu Asya bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı oldu

Dünya devi Unilever’in Türkiye operasyonundan global arenaya bir lider daha gidiyor. Londra merkezli Unilever Global Tedarik Zinciri yönetimi, şirketin başarılı yöneticilerinden Dilşat Uyguroglu’nun 1 Şubat 2016’dan başlayarak Unilever Güney Doğu Asya bölgesindeki tüm Gıda ve İçecek Üretiminden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildiğini duyurdu.  

Unilever dünyasının en başarılı ve hızlı büyüyen bölgelerinden biri olan Güney Doğu Asya bölgesi Endonezya, Vietnam, Kamboçya , Thailand, Avusturalya , Yeni Zelanda, Myanmar, Singapur gibi ülkeleri kapsıyor. Bölgedeki onlarca fabrikadan dünya nufusunun önemli bir kısmına Unileverin Gıda, İçecek ve Dondurma ürünlerini sağlamak artık Dilşat Uyguroğlu’nun sorumluluğunda olacak.

Evli ve iki çocuk babası olan Dilşat Uyguroğlu, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik -Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Boğaziçi’ndeki “Presentation&Reqruitment Day” ile başlayan şirket kariyeri 21 yıldır Unilever’de hemen hemen tüm kategori ve tedarik zinciri birimlerinde devam etti. Son iki yıldır Unilever Türkiye Lojistik ve Müşteri Hizmetler Direktörü olarak çalışmakta olan Uyguroğlu, Unilever Türkiye’nin, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Arap Yarımadasını kapsayan önemli bir bölgesel lojistik yönetim merkezi olmasında, ayrıca Konya’da son teknoloji ürünü otomatik bir Lojistik Merkezi oluşturulmasına önemli katkılarda bulundu.  

Çorlu’daki Algida fabrikasının dünyadaki en büyük ve başarılı dondurma fabrikalarından biri haline gelmesinde ve ikinci dondurma fabrikasının kurulmasında da katkısı olan Dilşat Uyguroğlu, Güney Afrika ve Fas’ta beş sene süreyle Fabrika Müdürü, Planlama Direktorlüğü ve Teknoloji Direktörlüğü görevinde bulundu.