Yaşam Boyu Öğrenmenin Yeni Dinamikleri Boğaziçi Üniversitesi’nde Tartışıldı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve European Foundation of Regions for Research in Education and Training (FREREF) işbirliğiyle “Yaşam Boyu Öğrenmeyi Bölgelerde Uygulamak: Yeni Dinamikler” temalı konferans 11-13 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Konferans kapsamında Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden uzmanlar, yaşam boyu eğitimde bölgesel uygulamaları tartışmak üzere Boğaziçi Üniversitesi’nde biraraya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi, yaşam boyu eğitimde bölgesel uygulamaların ve yeni dinamiklerin tartışılacağı “European University of Regions and Territories for Lifelong Learning” konferansına ev sahipliği yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve European Foundation of Regions for Research in Education and Training (FREREF) işbirliği ve Fransız 2E2F Ajansı, Rhône-Alpes Bölgesi ve Avrupa Bölgeler Meclisi (AER)’in destekleriyle 11-13 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen konferans kapsamında Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden uzmanlar, Boğaziçi Üniversitesi’nde biraraya geldi.

“Yaşam Boyu Öğrenmeyi Bölgelerde Uygulamak: Yeni Dinamikler” temalı konferansta bireylerin geleneksel ve sürekli eğitim sisteminden kopuşundan sonra da sosyal ve mesleki tutunmalarını sağlayan yaşam boyu öğrenme alanındaki yenilikçi uygulamalar ele alındı. Konferansta üniversite ve araştırma kurumlarının, bölgesel birliklerin ve ekonomik aktörlerin yaşam boyu eğitime katkıları tartışıldı. Avrupa bölgeleri ve Akdeniz ülkelerinde yaşam boyu öğrenme uygulamaları incelendi.