Boğaziçi Üniversitesi'nden 8 akademisyene Bilim Akademisi'nden Ödül

Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) sonuçları açıklandı.

Bilim Akademisi'nin üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek ve desteklemek amacıyla başlatmış olduğu Genç Bilim İnsanları Programı Burs Ödülü'ne (BAGEP) 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden  Yrd. Doç. Dr. Bülent AKGÜN (Kimya), Doç. Dr. Alp BASSA (Matematik), Doç. Dr. Ayşecan BODUROĞLU (Psikoloji), Yrd. Doç. Dr. Kamil Kıvanç KARAMAN (Ekonomi), Yrd. Doç. Dr. Arzucan ÖZGÜR (Bilgisayar Mühendisliği), Yrd. Doç. Dr. Ekin ÖZMAN (Matematik), Doç. Dr. Umut ŞAHİN (Moleküler Biyoloji ve Genetik) ve Yrd. Doç. Dr. Hamdi TORUN (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) layık görüldü.

Ödül töreni 14 Nisan 2016 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Genç bilim insanlarının iyi bilim yapmaya teşvik edilmelerini ve iyi örneklerin ödüllendirilmesini öncelik olarak gören Bilim Akademisi, en iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılında ödül programını başlatmış bulunuyor. Bilim Akademisi bu programı kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütüyor.

Ödül kazanan genç akademisyenlere araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 10.000 TL destek verilmektedir.

Ödül 40 yaşını doldurmamış bilim insanlarına sunulmaktadır. Ödül için adaylar kendileri başvurabilirler. Bilim Akademisi üyeleri ve üniversite öğretim üyeleri, dekan ve rektörler genç akademisyenleri aday gösterebilirler.



Bilgi için: http://bilimakademisi.org/bagep/bagep-2016/