Boğaziçi Üniversitesi’ne ‘Alan Odaklı Başarı Ödülü’

Yükseköğretim Kurulu’nca, sıralama kuruluşu QS'in yaptığı çalışmaya göre araştırma ve tanınırlık açısından dünyadaki bin üniversite arasında ilk 400'e giren, aralarında Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı 10 Türk üniversitesine ödülleri törenle verildi.

16 Ocak tarihinde, Türkiye yükseköğretim sisteminin uluslararası arenada mevcut durumunun değerlendirildiği Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı'nda düzenlenen ödül törenine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan da katıldı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, toplantıda yaptığı konuşmada QS yetkililerinden, Türk üniversitelerinin dünyada rekabet ettiği alanları göstermelerine ilişkin bir çalışma yapmalarını istediklerini aktardı. QS'in, Türk üniversitelerin dünya çapında rekabet ettiği 46 alanı ve bu alanlardaki başarı oranlarını gösteren bir çalışmayı tamamladığını bildiren  Saraç, buna göre, Türkiye'deki üniversitelerin 24 alanda küresel rekabet gücü olduğunun belirlendiğini ifade etti. Başkan Saraç, QS'in yaptığı çalışmaya göre, dünyada araştırma ve tanınırlık açısından öne çıkan 1000 üniversite arasında ilk 400'e giren 10 Türk üniversitesinin rektörlerine plaket takdim etti.

Ekim 2017’de, QS University Rankings tarafından Gelişen Avrupa ve Orta Asya ülkelerini (Emerging Europe and Central Asia- EECA) kapsayan ‘’En İyi İlk 200 Üniversite’’ araştırmasının sonuçlarına göre Boğaziçi Üniversitesi ilk 200 üniversite arasında iki basamak yükselerek 7.sırada yer almıştı.  Gelişen Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden toplam 20 ülkeden 300 üniversitenin değerlendirildiği araştırmada Boğaziçi Üniversitesi EECA Bölgesi’nde yüzde 1’lik dilime giren Türkiye’den tek üniversite olmuştu.