Felsefe Tartışmaları yeni sayılarıyla okurlarla buluşuyor

Felsefi fikirlerin Türkçe basılıp paylaşılabildiği Boğaziçi Üniversitesi’nin saygın akademik yayın organı Felsefe Tartışmaları Dergisi dopdolu iki sayı ile okuyucuyla buluştu. 1 Ocak itibarıyla 49 ve 50. sayısı ile raflarda yerini alan dergide yine birbirinden değerli yazar ve akademisyenlerin yazıları yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin saygın akademik yayımlarından Felsefe Tartışmaları Dergisi, felsefe meraklıları ile buluşmaya devam ediyor. Derginin 49 ve 50. sayıları yine birbirinden değerli akademisyenler ve yazarların oluşturduğu dopdolu bir içerikle 1 Ocak itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Derginin 49. sayısı yaratılış ve insan evrimi konusunda dünyanın sayılı isimlerinden biri olan Boston Üniversitesi Antropoloji Profesörü Matt Cartmill’e evsahipliği yapıyor. Cartmill’in, “Nihayetinde Hepsi Kurbağa: Yaratılış Atlası” adlı makalesi Türkiye’den örneklerle Darwin’in evrim teorisini ele alıyor. Dergide ayrıca Ege Üniversitesi Doktora Öğrencisi Umut Morkoç’un “Kuhn Felsefesinin Dönüşümü Ve Bu Dönüşümün Yarattığı İmkânlar Üzerine” adlı makalesinin yanı sıra Nurbay Irmak’ın “Her şey Gitmeli mi? Ontik Yapısal Realizmin Eleştirisi” yazısı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Felsefe Tartışmaları Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni İlhan İnan’ın Bertrand Usel’in “On Denoting” adlı çalışması üzerine yorumları yer alıyor.

Tosbağa Aşil’e Ne Dedi?

Felsefe Tartışmaları Dergisi’nin 50’nci sayısı da 2015’in ilk ayında raflardaki yerini aldı. Lewis Carroll’un “Tosbağa Aşil’e Ne Dedi” yazısı ve ODTÜ Felsefe Bölümü Yardımcı Doçent Erhan Demircioğlu’nun “Gareth Evans ve Özel İsimler” adlı makalesi 50. sayıda dikkat çeken yazınlardan olurken, içeriği oluşturan diğer yazılar Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Profesörü Johannes Fritsche’den “Heidegger’in Varlık ve Zaman’ı ve Nasyonel Sosyalizm” yazısı ve ODTÜ Temel İngilizce Bölümü Doktor Dilek Başar Başkaya’nın kaleminden “Adalet Ağaoğlu’nun Üç Öyküsüne Bergson Felsefesinden Bir Bakış” adlı makale oldu.

Felsefe Tartışmaları Dergisi

Özgün makale, kitap inceleme ve eleştirisi, çeviri, tartışma ve anma yazıları yayınlayan Felsefe Tartışmaları Dergisi 1987 yılında yayın hayatına başlamış ve 2001 yılında İlhan İnan'ın editörlüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'ne devredilerek Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi tarafından basılmaya başlanmıştır. 2002 yılından itibaren The Philosopher's Index'te listelenen dergi ayrıca 2008 yılında Avrupa Beşeri Bilimler Endeksi olarak kabul gören The Initial List of European Reference Index for the Humanities (ERIH) kapsamına da alınmıştır.