Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri...

İnanç Dedebaş (’02)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan İnanç Dedebaş, dünyanın en büyük üçüncü iletişim grubu olan Publicis Groupe’a ait Publicis One Türkiye’nin CEO’su olarak atandı. İnanç Dedebaş, Publicis One Türkiye’nin CEO’su olarak 14 farklı ajansın (Publicis İstanbul, Publicis Healthcare, Leo Burnett, Leo PR, Saatchi & Saatchi, Nurun, Voden, Starcom, Mediavest | Spark, Zenith, Vivaki Creative, DataWise, Liquid Thread ve Digitouch ) liderliğini üstlenecek. Kariyerine Medya Planlama Uzmanı olarak Starcom’da başlayan Dedebaş, ulusal ve uluslararası birçok markaya medya planlama ve satınalma hizmeti verdi. Ardından Starcom P&G operasyonlarının liderliğini yürüterek farklı kategorilerdeki P&G markalarını büyütmek için çalıştı. Dedebaş, kariyerinde sırasıyla Starcom Genel Müdür Yardımcısı ve Starcom Genel Müdürü pozisyonlarında görev aldı. 2014 yılında Vivaki Türkiye Ülke Başkanı ve Starcom Mediavest Group CEO'su olarak göreve getirilen Dedebaş, Publicis Groupe’un Türkiye’deki medya ajansı markalarını ve bu yapılanmaya bağlı faaliyet gösteren dijital yaratıcı, veri analitiği ve içerik ajanslarını yönetti. 2017 yılında tüm Publicis Groupe ajanslarını tek çatı altına toplayan Publicis One’ın Türkiye CEO’luğunu üstlenen Dedebaş, daha önce Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu’nda da görev aldı.

Murat Haskan (’92)

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında mezun olan Murat Haskan, Kibar Holding bünyesinde faaliyet gösteren yassı alüminyum sektörünün lideri Assan Alüminyum A.Ş'de Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevine getirildi. Çalışma hayatına 1992 yılında Borusan Boru'da İhracat Uzmanı olarak başlayan Haskan, 1993-1997 yılları arasında Arçelik'te İhracat Bölge Uzmanı, 1997-2001 yılları arasında Gazal A.Ş'de Pazarlama Müdürü, 2001-2008 yılları arasında Aygaz'da sırasıyla Pazarlama Müdürü, Satış Koordinasyon Müdürü, Satış Operasyonları Grup Müdürü ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Kariyerini 2009-2012 yılları arasında Superlit Boru Sanayi'de Satınalma ve Lojistik Grup Direktörü ve Ticaret Direktörü olarak sürdüren Haskan, 2013-2016 yılları arasında Betek Boya Sanayi A.Ş'de Satış Pazarlama Direktörü ve Endüstriyel Grup Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Tankut Eren (’94)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1994 senesinde mezun olan Tankut Eren, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Türkiye'yi kapsayan Aegon Güney ve Doğu Avrupa Bölgesinden sorumlu Finansal Kontrolör görevine terfi etti. Çalışma hayatına Ernst&Young İstanbul ofisinde başlayan Eren, ilgili şirkette denetim müdürlüğüne yükseldikten sonra 2001 yılı itibarıyla sigorta sektörüne geçti. Tankut Eren, 2008 yılından beri Aegon Emeklilik ve Hayat'ta Mali işler Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Yeşim Taşlıoğlu (’96)

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Yeşim Taşlıoğlu, AvivaSA Emeklilik ve Hayat'da yeni oluşturulan "Transformasyon" departmanına Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Taşlıoğlu, Stratejik Program Yönetim Ofisi ve Transformasyon fonksiyonlarından sorumlu olacak. Kariyerine 1996'da bir Türk bankasında Yönetici Adayı (Management Trainee) olarak başlayan Taşlıoğlu; 1998-2009 yıllan arasında, bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden IBM Küresel İş Hizmederi'nde Proje Yöneticisi, 2009-2011 yıllan arasında Finansal Hizmetler Türkiye Yöneticisi ve 2011-2013 yıllan arasında Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Strateji ve Dönüşüm Hizmetleri Yöneticisi olarak görev yaptı. Taşlıoğlu, 2013-2016 yıllan arasında aynı firmanın Küresel İş Hizmetleri Türkiye Müdürü ve Mart 2016 tarihinden, firmadan ayrılana kadar ise, Orta Doğu ve Afrika'da Nesnelerin İnterneti yöneticisi olarak hizmet verdi.

Türker Gürtekin (’99)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü yüksek lisans programından 1999 senesinde mezun olan Türker Gürtekin, Tofaş İş Geliştirme Direktörü olarak atandı. Gürtekin, Tofaş'taki kariyerine 2001 yılında Satış Sonrası Süreçler ve Garanti Uzmanı olarak başladı. Sırasıyla Dış Pazarlar Yönetimi Sorumlusu, Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş.'de Satış Müdürü ve ardında da Pazarlama ve Satış Müdürü olarak devam eden Gürtekin, 2012-2013 yıllan arasında. Alfa Romeo, Jeep Satış Müdürü görevinde bulundu. 2013-2015 döneminde Koç Fiat Kredi Tüketici Finansman AŞ. Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Gürtekin, son olarak Alfa Romeo ve Jeep iş birimi direktörü olarak görev yapmaktaydı.

Uğur Candan (’95)

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 1995 senesinde çift anadal mezunu olan Uğur Candan, kurumsal uygulama ve yazılım şirketi SAP’nin Türkiye Genel Müdürü oldu. SAP Türkiye’nin kuruluşunda rol oynayan Candan, Türkiye ve yurt dışında çeşitli kademelerde görev yaptı.  Candan en son SAP Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) görevini yapmaktaydı.

Tümkan Işıltan (’94)

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1994 senesinde mezun olan Tümkan Işıltan, BP Türkiye’nin Finans Direktörlüğü görevine getirildi. 2014 yılından beri Doğu Akdeniz Akaryakıt Strateji ve Portfolyo müdürü görevini yürüten Işıltan, BP kariyerine 2000'de Türkiye Perakende Ticari İş Analisti olarak başladı. Işıltan'ın, ABD'deki Suffolk Üniversitesi'nden işletme dalında pazarlama ve finans alanlarında yüksek lisans derecesi bulunuyor.