Mezunlarımızdan Haberler

Mezunlarımızın Kariyer İzleri

Esra Özarpacı (BÜ ’93)

Esra Özarpacı Nobel İlaç Strateji Direktörü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Özarpacı, kariyerine 1994 yılında Pfizer Türkiye'de satış ve pazarlama departmanında başladı. Ardından 2012 yılında Sandoz'a iş geliştirme, strateji ve operasyon direktörü olarak geçti; Sandoz'da reçeteli ürünler pazarlama direktörü, pazarlama ve satış operasyonları direktörü olarak da görev yaptı. Özarpacı, Nobel İlaç'taki yeni görevinde, yeni pazarlara açılım kararlarını yönlendirmek, iş geliştirme faaliyetlerini geliştirmek, ürün / portföy stratejisini rekabetçi olarak konumlandırmak, orta ve uzun vadeli stratejik planlamayı yönetmek ve stratejinin uygulamaya geçişinden sorumlu olacak.

Turgay Gönensin (BÜ ’85)

Uzun yıllar Garanti Bankası'nda üst düzey yöneticilik yapan Turgay Gönensin, Kredi Komitesi Başkanı görevleriyle ABank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’den 1985 yılında mezun olan Turgay Gönensin, kariyerine 1985 yılında İnterbank'ta MT olarak başladı. 1987-1995 arasındaki Garanti Bankası'nda finansal kurumlar ve kurumsal bankacılık müdürlüğü görevini takiben, 1995-1997 arasında Finansbank'ta genel müdür yardımcısı, 1997-2000 arasında United Garanti Bank International'da ve 2000-2001 arasında Osmanlı Bankası'nda genel müdür olarak görev yaptı. 2002-2013 arasında Garanti Bankası'nda ticari bankacılıktan sorumlu genel müdür yardımcılığı, 2013-2015 arasında aynı bankada yurtiçi ve yurtdışı iştirakler koordinasyonundan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevlerini yürüten Gönensin, 2015'ten Mayıs 2017'ye kadar Garanti Bankası iştiraklerinde yönetim kurulu üyesi, kredi komitesi ve denetim komitesi üyesi olarak görev yaptı.

 

Gürkan Erol (BÜ ’91)

Pazarlama, CRM, inovasyon konularında uzman Gürkan Erol, Prontotour'un yeni pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı oldu. CMO (Chief Marketing Officer) olarak göreve başlayan Erol; markanın tüm pazarlama, iletişim faaliyetlerine ek olarak satış, e-ticaret, CRM, inovasyon ve müşteri deneyimi alanlarını da kapsayan pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini de üstlenecek. 1968 doğumlu Gürkan Erol, Kabataş Erkek Lisesi'nin ardından 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kariyerine Borusan Otomotiv A.Ş.'de satış sonrası ve pazarlama departmanlarında başlayan Erol, aynı bünyede e-ticaret, CRM ve inovasyon müdürü olarak çalışmalarını sürdürdü. 2015'ten itibaren Brisa Bridgestone A.Ş.'de CRM ve deneyim müdürü olarak görev yaptı. Haziran 2017'den beri de Prontotour'da pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev almaya başladı. İngilizce ve Almanca bilen Gürkan Erol, evli ve bir kız çocuğu babası.

 

H. Kadri Samsunlu (BÜ’91)

İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’nin İcra Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevine H. Kadri Samsunlu atandı. Samsunlu 18 Eylül 2017 tarihi itibarıyla görevine başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden 1991 yılında mezun olan Samsunlu, İşletme yüksek lisansını Missouri Üniversitesi'nde tamamladı. Çalışma hayatına mali analist olarak başlayan Samsunlu, 1995 ile 2006 yılları arasında çeşitli yatırım şirketlerinde Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi sorumluluklarını üstlendi. 2006 itibariyle üç yıl boyunca Romanya ve Türkiye'de yatırım ve kurumsal finansman danışmanlığı yapan Samsunlu, 2009 yılından itibaren de enerji, inşaat, turizm, gayrimenkul, deniz yolu taşımacılığı ve havalimanı işletmeciliği sektörlerinde üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

 

Mustafa Akgül (BÜ’01)

İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan kararnameyle Ahlat Kaymakamlığı’na Mustafa Akgül getirildi. 1979 Yılında Kahramanmaraş'ta doğan Akgül, ilköğretimini ve ortaöğretimini Kahramanmaraş 'ta tamamladı. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Onur Derecesi’yle mezun oldu. 2001-2002 yılları arasında Kombassan Holding ve Arsan Tekstil A.Ş. de ihracat pazarlama ve üretim bölümünde çalıştı, 2003-2004 yılları arasında Kahramanmaraş Aslanbey Vergi Dairesi Müdürlüğünde görev yaptı. 2005 yılında Bursa Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Akgül,  Sinop Saraydüzü ve Ordu Korgan Kaymakam vekillikleri yaptı. 2007 yılında İngiltere Southampton Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünde “Demokrasi ve Vatandaşlık” alanında yüksek lisans yaptı. 92. dönem Kaymakamlık kursundan sonra Kütahya ili Aslanapa ilçesine atandı. Akgül ayrıca 2011-2013 yılları arsında Şırnak ili Güçlükonak Kaymakamlığı, 2013-2015 yılları arasında Şırnak Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Akgül yeni görevinden önce Kiraz Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

 

Renan Özyerli (BÜ ’91)

MSD Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Eylül 2017 tarihi itibariyle Renan Özyerli atandı. 2015 yılından beri MSD'nin Çek Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü görevini yürüten Özyerli, MSD Global Aşı Ticari Operasyonlar Lideri olarak görevi devraldı. İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu olan Renan Özyerli, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nden 1991’de mezun olduktan sonra MBA derecesini mühendislik yönetimi alanında Marmara Üniversitesi’nden aldı. Özyerli, satışta başlayan kariyerine pazarlama ve daha sonra pazara erişim bölümlerinde devam etti. MSD'ye katılmadan önce Novartis'te onkoloji iş biriminde görev yapan Renan Özyerli, MSD Türkiye'ye 2013 yılında iş birim direktörü olarak katıldı. Aynı zamanda MSD Türkiye'nin inovasyon liderliği ve çok kanallı pazarlama çalışmalarının ülke sponsorluğunu üstlendi. Sektörde 20 yılı geride bırakan Özyerli, kariyeri boyunca yetenek gelişimi, performans ve değişim yönetimi alanlarında birçok başarılı projeye imza attı.

 

Banu Öksün (BÜ ’97)

Cargill Gıda’nın Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Banu Öksün getirildi. Öksün, Cargill'in Türkiye'den yönetilen Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika bölgesindeki insan kaynakları operasyonlarına liderlik yapacak. Bank of America, Merrill Lynch (New York), Microsoft ve Samsung gibi firmalarda çeşitli İnsan Kaynakları pozisyonlarında görev alan Banu Öksün, son olarak yatırım bankası hizmetleri veren Ünlü & Co şirketinde İnsan Kaynakları ve Kurumsal iletişim ve Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütüyordu. İzmir Amerikan Koleji’nden 1993 yılında mezun olan Öksün'ün Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden lisans ve New School University (Parsons College) Media Studies MA Programı’ndan yüksek lisans derecesi bulunuyor.