Mezunlarımızdan Kariyer Haberleri

Mezunlarımızın kariyer izleri…


Derya Özkaya Matraş (BÜ ‘99)

Facebook, Derya Ozkaya Matraş'ın yeni Türkiye Ülke Direktörü olarak atandığını duyurdu. Şirketin Londra ofisinde görev yapacak olan Matraş, Facebook bünyesindeki Türkiye'de faaliyet gösteren marka ve ajansların Facebook, Instagram ve diğer ilgili şirket ürünlerini en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla çalışan ekibe liderlik edecek. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde alan Matraş, Columbia Business School'da MBA derecesini tamamladı. Daha önce Oliver Whyman, McKinsey & Company gibi uluslararası şirketlerde görev aldı. Matraş, Facebook'a katılmadan önce Doğan Holding bünyesinde Perakende, Eğlence ve Eğitim Grubu'ndan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev almaktaydı.

Nedime Konuksever  (BÜ ‘90)

AIR Canada'nın Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever oldu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Konuksever, kariyerine GE Medical'de başladı. Ardından Coats Viyella ve Air France'da çalışan Konuksever, Air France ve KLM Havayolları'nın birleşmesi sürecini yönetti. Konuksever, son olarak Air France-KLM Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Özlem Salur (BÜ ‘87)

Özlem Salur Roche İlaç Türkiye İK Direktörlüğü'ne atandı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Salur, Keller Graduate School of Management of DeVry Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine Yüksek Lisans yaptı. Egon Zehnder'in ardından altı yıl boyunca Amerika'da Parexel'de İK Danışmanlığı ve Hilton Hotels Worldwide Conrad İstanbul'da İK Direktörlüğü görevlerini yürüttü. 2005 yılında Pepsi Co'ya katılan Salur önce Satış İnsan Kaynakları Müdürlüğü ardından Organizasyon Yönetim Geliştirme Müdürlüğü, Kıdemli Organizasyon Yönetim Geliştirme ve Avrupa Kıdemli Yetenek Kazanım Direktörlüğü görevlerini yürüttü.

Oğuz Uçanlar (BÜ ‘02)

Oğuz Uçanlar, McDonald's Türkiye'nin yeni genel müdürü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi'nde MBA yapan Uçanlar, Ayvaz, Alarko, PricewaterhouseCoopers, BoozAllen Hamilton Chicago, SpaForever, 34 Developments Chicago'da çalıştı. Ardından Bain&Co.'da yöneticilik yapan Uçanlar, 2013 yılından beri Anadolu Grubu'nda Perakende Grup Direktörü olarak görev yapıyordu.

Arzum Üstün (BÜ ‘93)

Novartis Ülke İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörlüğü görevine Arzum Üstün getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Arzum Üstün, kariyerine 1993 yılında Vakko Halkla İlişkiler Departmanı'nda başladı. 1995-2003 yıllan arasında IMAGE Halkla llişkiler'de çalıştı. 2003-2007 yıllan arasında Nortel Netaş'ta, 2007-2014 yıllan arasında ise Roche'da kurumsal iletişim müdürü olarak görev yaptı. Üstün, Temmuz 2014'ten Kasım 2015'e kadar Roche'da iletişim direktörlüğü sorumluluğunu üstlendi.

Murat Akyıldız (BÜ ‘93)

Pirelli Grubu’nun aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Ortadoğu Afrika ve Hindistan ülkelerini kapsayan EMEA Bölge CEO'luğuna Murat Akyıldız getirildi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Akyıldız iş yaşamına P&G firmasında başladı. Pirelli atamasına kadar da P&G bünyesinde önemli görevler üstlendi. Grupta beş yıl boyunca çeşitli markaların ürün müdürlüğünü yapan Akyıldız, 2000-2010 yılları arasında P&G müşteri iş geliştirme bölümünde çeşitli görevler aldı. Türkiye, İngiltere, Mısır ve Azerbaycan'da üst düzey yöneticilik görevlerini sürdüren Akyıldız son olarak merkezi İsviçre'de bulunan P&G Prestige firmasının global yönetici direktörlüğünü yürüttü.

Samim Hatipoğlu (BÜ ‘90)

Samim Hatipoğlu, Nurol GYO Genel Müdürü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Hatipoğlu, yüksek lisansını ABD'de tamamladıktan sonra Alarko'da kariyerine başladı. Bir süre yöneticilik yapan Hatipoğlu, Alman ve Fransız ortaklı işletmeler kurdu. Hatipoğlu, 2011'den bu yana kendi şirketi Kronos'u yönetiyordu.

Özge Pala (BÜ ‘99)

Özge Pala Aksigorta İK Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Pala, profesyonel iş yaşamına Lafarge'da başladı. Ardından EnerjiSA'da görev alan Pala, Aksigorta'ya İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmadan önce EnerjiSA Stratejik İnsan Kaynakları Grup Müdürü görevini yürütüyordu.

Gülin Şeremet (BÜ ‘20)

Gülin Şeremet, AstraZeneca Türkiye'nin Kurumsal İletişim Departmanı Müdürü oldu. Şeremet, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisansını tamamladı. Boehringer Ingelheım İlaç'ta 3 sene çalışan Şeremet, 2003 - 2005 yılları arasında Cegedim'de ve 2005-2006 yılları arasında AC Nielsen'de portföy yöneticisi unvanıyla çalıştı. Şeremet son olarak iletişim ve proje müdürü unvanıyla Novartis’te görev yapmaktaydı.

 Hüseyin Ünlüyol (BÜ ‘04)

2004 Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans ve 2009 Executive MBA mezunu olan Hüseyin Ünlübol, Asecos GmbH şirketine Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı.