"Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi"nde Boğaziçi Üniversitesi’nden araştırmacılara ödül

Türk Kanser Araştırmaları ve Savaş Kurumu Antalya Şubesi tarafından Prof. Dr. Mustafa Samur anısına düzenlenen "Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi" 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Zirvede yurt içi ve yurt dışından ünlü bilim adamları bir araya geldi. Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi’nde Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Nesrin Özören, Dr. Tolga Sütlü ve Doç. Dr. Umut Şahin ödüle layık bulundu.

 

"Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi" nde Prof. Dr. Mustafa Samur anısına verilen ödüllerde yeni nesil aşı teknolojileri üzerine çalışmalarıyla tanınan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören ile "Antijene özgül kanser immünoterapisi amacıyla primer insan Doğal Öldürücü hücrelerinin T hücresi reseptörleriyle genetik olarak modifiye edilmesi” başlıklı araştırmaya imza atan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Tolga Sütlü ve Haluk Barbaros Oral'ın (Uludağ Üniversitesi) projeleri 103 proje arasında seçilen altı proje arasına girdi.

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Umut Şahin ise Sözel Bildiri kategorisinde  prostat kanseri üzerine çalışmalarıyla ödül aldı.

150'ye yakın bilim insanının görev aldığı, 500'e yakın akademisyen ve genç kanser araştırmacısının katıldığı kongrede, onkolojideki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Onkolojide İz Bırakanlar Zirvesi, hekimleri ve temel bilim araştırmacılarını bir araya getiren geniş çaplı bir toplantı olarak dikkatleri çekti. Zirve ayrıca, klinisyen/araştırmacı iş birlikleri açısından ve tıp alanında çağ atlatacak yeni ilaçların ve tedavi yöntemlerinin geliştirilebilmesinin önünü açmaya yardımcı oldu.