Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da ilk 200’de

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in “Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2024”te Boğaziçi Üniversitesi 199’uncu sırayla ilk 200’de yer aldı. Böylelikle Boğaziçi Üniversitesi “Avrupa’nın En İyi 200’ünde” rozetini almaya da hak kazandı.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024” verilerinden faydalanarak hazırladığı listede, Avrupa Komisyonu’na üye olan Avrupa ülkelerindeki en iyi yükseköğretim kurumları sıralandı. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa’da değerlendirilen yaklaşık 700 yükseköğretim kurumu arasında 199’uncu sırayla ilk yüzde 29’luk dilimde yer buldu.

QS Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri 2024 sıralaması, “akademisyen başına düşen atıf”, “akademisyen/öğrenci oranı”, “uluslararası araştırma ağlarındaki görünüm”, “uluslararası öğrenci oranı”, “uluslararası akademisyen oranı”, “mezun istihdamı”, “sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetler”, “işverenlere göre saygınlık” ve “akademisyenlere göre saygınlık”tan oluşan 9 kriterin farklı oranlarda dikkate alınmasıyla oluşturuldu.

Sıralamayı değerlendiren Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin Avrupa’nın önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını belirtti. Avrupa’nın rekabetçi, eğitim kalitesi ve araştırma altyapısıyla gelişmiş üniversitelere sahip bir bölge olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. İnci, bu bölgede daha da iyi bir performans göstermek için çalışmayı ve üretmeyi sürdüreceklerini vurguladı.