Üniversiteyi Tanıma Günleri 26 Eylül’de başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına başlıyor. Dersler başlamadan önce 2023 girişli öğrencileri, Üniversiteyi Tanıma Günleri kapsamında Boğaziçi’nin kültürel ve sosyal ortamını tanıtan dopdolu bir program bekliyor.

26-28 Eylül’de BU101: Üniversiteyi Tanıma Dersleri kapsamında 2023 girişli öğrenciler, üniversitedeki akademik ve kültürel yapıyı tanıyacak, Boğaziçi’nde geçirecekleri günlere dair bir izlenim edinme şansı bulacaklar. Üniversiteyi Tanıma Dersleri’nin programını dikkate alarak öğrencilerin kendi günlerini planlamaları mümkün olacak. Hem okuldaki Kütüphane, Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (BÜREM/BÜSÖD) gibi çeşitli birimlerin tanıtılacağı hem de üniversitede öğrencilerin karşılaşabileceği zorlukların üstesinden gelmesi için yol gösterici nitelikte olacak bu etkinlikler, Güney Kampüs’te Albert Long Hall Büyük Toplantı Salonu’nda, Öğrenci Faaliyetleri Binası Demir Demirgil Salonu’nda, İbrahim Bodur Oditoryumu'nda ve Anadolu Hisarı Kampüsünde gerçekleşecek. Detaylara programdan ulaşmak mümkün.

BU101: Üniversiteyi Tanıma Dersleri kapsamında Boğaziçi’nde akademik yaşam, teknoloji kullanımı, spor, çevre ve iklim farkındalığı, flört şiddeti ve cinsel taciz, bağımlılık, zamanı etkili kullanma yolları gibi pek çok konu Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyen, mezun ve alanında uzman kişilerce anlatılacak.

Boğaziçi kültürünün çok önemli bir parçası olan kulüplerle tanışma fırsatını da yakalayacak olan yeni girişli Boğaziçililer, 26-28 Eylül’de Güney Kampüs’teki kulüp çadırlarını ziyaret edebilir ve sosyal hayatlarına büyük katkı sağlayacak kulüp etkinliklerinden ve çalışmalarından haberdar olabilirler.

Üniversiteyi tanıma kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.