24 Kasım Öğretmenler Günü Albert Long Hall’de kutlandı

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı’nı Albert Long Hall Binası’nda düzenledi. Öğretmen, eğitim bilimci ve öğrencilerin katıldığı programda genç öğretmen ile araştırmacılar deneyimlerini düzenlenen panelde paylaştı.
Osman Yalçın

Etkinliğin açılışında Konuşan Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Leyla Martı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak şunları söyledi:

“Ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de başöğretmen olduğu günü öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Öncelikle bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önem bugün daha da anlaşılıyor. Açtığı bu aydınlık yolda onu sadece anmanın değil anlamanın da öneminin büyük olduğunu görmekteyiz. Günümüzde öğretmenlerimizden beklentilerimiz alanında uzman, çağdaş, bilgi donanımlı olup yine donanımlı, sorgulayan, öğrenmeyi, düşünmeyi, bağımsız karar vermeyi bilen, araştıran bireyler yetiştirmeleridir. Fakat baş döndürücü gelişmelerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Pandemi gibi etkenlerin yanında bize yardımcı olan ama aynı zamanda zorlayan teknolojik gelişmeler bizi tekrar tekrar yenilenmeye zorluyor. Bu nedenle çoklu kriz çağında Türkiye'de öğretmen olmak konusunun önemli olduğunu ve üzerinde konuşulmasının hepimize katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Program kapsamında düzenlenen “Çoklu Kriz Çağında Türkiye’de Öğretmen Olmak” başlıklı panelde Gökçe Piroğlu Akçakmak, Elif Börekçioğlu, Yeliz Eteş Karakoç, Esra Özkara ve Burcu Tuncel konuşmacı olarak yer aldı. Genç öğretmen ve araştırmacılar deneyim ve araştırma alanlarıyla ilgili güncel bulgularını katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin ardından Güney Kampüs’te Atatürk büstüne çelenk konuldu.