Bienal’de "Bir Gecelik Enstalasyon"

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü’nden çıkan Mutual sanat kolektifi, "Bir Gecelik Enstalasyon," The Spirits v2: Distorted Nature teması ile bu sene 16. İstanbul Bienali’nin Paralel Etkinlikleri kapsamında, 13 Eylül Cuma akşamını 14 Eylül Cumartesi sabahına bağlayan bir gece-sanat etkinliği olarak Anahit Sahne’de sanat ve müzikseverlerle buluşacak.

Disiplinler arası işleriyle tanınan, Boğaziçi Üniversitesi mezunu Bilal Yılmaz tarafından kurulan ve büyük ölçekli yerleştirmelerle etkileşim odaklı deneyimler yaratmayı amaçlayan sanat kolektifi Mutual, ‘’Sanatla eğlence arasında nasıl bir ilişki kurulabilir?’’ sorusundan hareketle  Bienal kapsamında “The Spirits” konseptiyle "Bir Gecelik Enstalasyon" sunacak.

Şehrin pasif mekanlarının sanatsal potansiyeline odaklanarak, belirlediği konsept dahilinde mekânsal yerleştirmeler yapan ve oluşturduğu kurgusal atmosferle katılımcılarını uzun süre sanatla buluşturan “Bir Gecelik Enstalasyon,” ‘’insan çehresinden ve kimliklerinden arınmış bedenlerin birlikteliğini algılamaya dair sanatsal bir iş’’ olarak tanımlanıyor. Mutual kolektifi üyeleri Bilal Yılmaz, Emir Uysal, Halil Ege Doğramacı, Kubilay Turhan ve Nurkan İlbahar; herhangi bir sanat galerisi açılışından farklı olarak izleyiciyi müziğin de eşliğinde mekân içinde daha uzun saatler kalmasını sağlayarak ve sanat objelerine maruz bırakarak farklı bir sanat etkinliğine katılma deneyimi yaşatmak istediklerini belirtiyorlar. 

 13 Eylül akşamı başlayacak ve 14 Eylül sabahına dek sürecek “Bir Gecelik Enstalasyon”da katılımcılar mekânın dokusuna yapılacak görsel ve işitsel müdahaleler ile kolektif bir his akışı deneyimlenmesini amaçlayan bir enstalasyona tanık olacaklar.

Etkinlik hakkında: https://www.facebook.com/events/1275916495909113/

Etkinlik bileti:  https://biletino.com/tr/e-6hu/the-spirits-v2-distorted-nature/