Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi EU Horizon Günleri’nin startı verildi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Boğaziçi LifeSci), 9 Aralık’ta ilkini geçekleştirdiği “Ufuk Avrupa Programı Genel Bilgilendirme Günü” ile EU Horizon Günleri’ne start verdi.
Osman Yalçın

Osman Yalçın

Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde ve TÜBİTAK iş birliğinde bir etkinlik serisi şeklinde planlanan EU Horizon Günleri’nin ilki, Kandilli Derin Teknoloji Üssünde 9 Aralık Cuma 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Serinin ilk programı “Ufuk Avrupa Programı Genel Bilgilendirme Günü” nün açılış konuşmalarını ise, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptı.

“ÜNİVERSİTE OLARAK GURUR DUYUYORUZ”

Video konferans aracılığıyla program katılımcılarına hitap eden İnci, “Bu etkinliğe vermiş olduğu destekten dolayı başta TÜBİTAK Başkanımız sayın Prof. Dr. Hasan Mandal hocamıza ve katkı veren, verecek olan TÜBİTAK’ın değerli uzmanlarına teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasında Boğaziçi Lifesci bünyesinde geliştirilen projelerin başarılarına ve önemine değinen İnci: “Özellikle çözümü zor olan hastalıklara ve bedensel hasarlara daha modern çareler bulmanın yanında daha sağlıklı ve kaliteli bir insan yaşamı için geliştirdikleri ve programladıkları vizyon projelerle dünyada önemli bir yer edinen YBM araştırmacılarını tebrik ediyorum. Üniversite olarak kendileriyle gurur duyuyoruz.” dedi.

TEMMUZ 2023’e KADAR DEVAM EDECEK

Açılış konuşmalarının ardından Boğaziçi Üniversitesi Lifesci (BULifesci) Endüstriyel Projeler ve İSEK Koordinatörü Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, BULifesci AB ve Uluslararası Fon Programları Koordinatörü ve AB Temsilcisi Ali Türkelli ile TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Müdürü Çağrı Yıldırım, BULifesci Merkezi ve Ufuk Avrupa Programı hakkında detaylı sunumlarını gerçekleştirdi. Başarı hikayelerine de yer verilen etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Temmuz 2023’e kadar Boğaziçi Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle ayda bir gerçekleşecek olan EU Horizon Günleri kapsamında, tüm BULifeSci inovasyon ekosistemini içerecek program, proje ve çalışma programlarının yanı sıra konunun uzmanlarıyla birebir soru-cevap ve networking fırsatları da yer alacak.