Boğaziçi Üniversitesi Yelken Takımı Campus Cup’tan ödüllerle döndü

Yarışlarda Boğaziçili kadın sporcular başarılı performanslarıyla dikkat çekti.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen 12. Nurolbank Campus Cup yelkenli yarışları  2-3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Sadece üniversite öğrencilerinin katıldığı yelken yarışlarında Boğaziçi Üniversitesi yelken yarış kadın takımı IRC2 ikinciliği (Kaptan: Ece Göksu Gök) ve overall üçüncülüğü; karma takım ise IRC1 (Kaptan: Uzay Kaya) üçüncülük ödülünü kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi Yelken Kulübü sporcularından Cemre Kumla yarışmaya kadınların da her zaman iyi bir yelkenci iyi bir sporcu olduğunu göstermek amacıyla kadın teknesi olarak katıldıklarını ve başarılı da olduklarını belirterek ‘’Bu başarı kadınlar hakkındaki ön yargıları kırdığımızın ve kırmaya devam edeceğimizin bir göstergesi’’ dedi.

10 tekne 7 üniversitenin katıldığı yelken yarışında dereceye giren takımların kupaları pandemiden dolayı törensiz olarak teknelerinde teslim edildi. Marmaris Körfezi’nde gerçekleştirilen yarışlarda, Sabancı, Yıldız Teknik, Boğaziçi, Koç, Marmara, İstanbul Teknik ve Piri Reis üniversitelerinden 10 takımda 100 yelkenci mücadele etti.