Boğaziçi Üniversitesi “Yılın Çevrecilerini” Ödüllendirdi!

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü (BUEC) tarafından düzenlenen “Boğaziçi Çevre Ödülleri” 18 farklı kategoride sahiplerini buldu. 58.208 halk oyu ve jüri oyuyla kazananların belirlendiği ödül gecesinin sunuculuğunu ise Nihan Aygen ve Murat Aygen üstlendi.

Boğaziçi Çevre Ödülleri Töreni, Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübünün (BUEC) ev sahipliğinde 16 Aralık Cuma akşamı Albert Long Hall'de geniş katılımla gerçekleştirildi. Nihan Aygen ve Murat Aygen’in sunuculuğunu yaptığı ödül gecesinde 18 farklı kategoride ödüller sahibini bulurken BUEC Özel Ödülü’nü Nil Karaibrahimgil, Yılın Çevreci Ünlüsü Ödülü’nü ise Demet Evgar aldı.

“BOĞAZİÇİ ÇEVRE ÖDÜLLERİ DAHA AYDINLIK GÜNLERİN TOHUMLARI OLACAK”

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Yurtseven, “Boğaziçi Çevre Ödülleri ile çevrecilik anlamında fark yaratan ve topluma örnek olan çalışmaları onurlandırmayı ve kamuoyunda görünür kılmayı arzuladıklarını” ifade etti. Etkinliğin kulüp ve Boğaziçi Üniversitesi için önemine de değinen Yurtseven: “60 yıllık tarihinde milyonlarca öğrencinin hayatına dokunmuş bir kulüp olan BUEC seneler geçtikçe etki alanını ve çalışma konularını da çağın şartlarına uygun olarak geliştirmiş ve şu anda teknolojiden kariyere sosyal sorumluluktan sürdürülebilirliğe çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Boğaziçi Çevre Ödülleri'nin de zihinlerimizde oluşturduğu kıvılcımlar bizlerden yayılarak daha aydınlık günlerin tohumları olacak.” ifadelerini kullandı.

“ELMANIN TADINI HİKAYELERLE ANLATMAK İSTEMİYORSAK BUGÜN ADIM ATMALIYIZ”

Çevre için topluma ve bireye düşen en temel sorumluluklara konuşmasında yer veren Yurtseven: "Her birimizin bugün atacağı bir adım, daha sürdürülebilir bir yaşam için değiştireceğimiz bir alışkanlığımız yarın bizleri bekleyen felaketleri önlemenin ilk aşaması. Ve eğer biz bir elmanın tadını, yunusun sesini, yağmurun ferahlığını sonraki nesillere hikayelerle anlatmak istemiyorsak bu bilinci bugünden kazanmamız gerekiyor." dedi.

“ÇEVRENİN İYİLEŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNMAK İÇİN 2.KEZ BU GECEYİ DÜZENLİYORUZ”

Büyük tahribatlara ve felaketlere maruz kalan, tüm canlıların ortak mirası çevre adına yapılan çalışmalara destek olmanın önemine değinen Boğaziçi Çevre Ödülleri Ekibi Başkanı Sanem Karabıyıklı şöyle devam etti: "Peki bunu tersine çevirmek, çevrenin ve doğanın kendini iyileştirmesine yardım etmek için başlatılan çalışmalardan ne kadar haberdarız ve onları ne kadar destekleyebiliyoruz. İşte biz de bu fikirle yola çıktık ve bu çalışmaların duyurulmasına katkı sağlamak için ikinci kez bu geceyi düzenliyoruz."