Boğaziçi Üniversitesi’nde “her işin başı sağlık”

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleştiren çalışmada 400 işçi statüsündeki personele ilk defa sağlık taraması yapıldı.

“Sağlıklı Personel, Sağlıklı İş” mottosuyla gerçekleşen tarama, çalışanların sağlığının korunması, iş yaparken dikkat etmeleri gereken konularda bilgilendirilmesi, mevcut ve muhtemel sağlık sorunları hakkında önlemler alınması amacıyla düzenlendi.

Tam donanımlı mobil İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) aracı ile gerçekleştirilen sağlık taraması kapsamında akciğer grafisi çekimi, solunum, işitme, görme ve kan testleri gerçekleştirilerek işçi statüsündek personelin sağlık durumlarına ilişkin tespit ve önerilerde bulunuldu. 

Taramayla ilgili yapılan açıklamada, “Çalışma kapsamında İstanbul’da 7 farklı noktada binlerce metrekarelik alanda bilim insanlarına ve öğrencilerimize hizmet veriyoruz. İşçi arkadaşlarımız bu hizmetlerin sunumunda bizim önemli destekçilerimiz. Yasal yükümlülüklerimizi de yerine getirerek arkadaşlarımızın sağlık durumlarını takip ediyoruz. Üniversitemizde düzenli olarak sağlık taramasını gerçekleştireceğiz. Çalışmada emeği geçen çalışanlarımıza ve taramaya katılan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Test sonuçları incelenen personelin fiziki muayeneleri iş yeri hekimi tarafından yapılmaya devam edilecek. Sağlık durumuna ilişkin nihai değerlendirme raporları ise KVKK hükümlerine uygun olarak saklanacak.