Boğaziçili öğrencilerden Inzva programlama yarışmasında birincilik

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ekrem Bal, Murat Ekici ve Yasin Kaya, İstanbul merkezli hacker topluluğu Inzva tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Çevrimiçi Programlama Yarışması 2021’de birinci oldu. Lise yıllarından beri benzer organizasyonlarda yer alan Cpu_goes_brrr üyeleri, 2022’de düzenlenecek ulusal ve uluslararası yarışmalarda da iddialı.

Boğaziçili öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarılarına bir yenisi daha eklendi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ekrem Bal, Murat Ekici ve Yasin Kaya’nın yer aldığı Cpu_goes_brrr takımı, 2017’de kurulan hacker topluluğu Inzva tarafından organize edilen Üniversiteler Arası Çevrimiçi Programlama Yarışması 2021’de 100 ekip arasında birinci oldu. Salgın koşulları nedeniyle çevrimiçi düzenlenen yarışmada, Boğaziçili öğrenciler kendilerine yöneltilen 12 sorudaki problemlere çeşitli ve işlevsel kodlar yazarak beş saat içinde fark yaratan çözümler üretti. Bu yılki yarışmada ayrıca Boğaziçili Opc ekibi ikinci, Etliekmek ise dördüncü sırada yer aldı.

“100 TAKIM ARASINDA İLK SIRADA YER ALDIK”

Lise yıllarından beri ulusal ve uluslararası yarışma ile olimpiyatlarda tecrübe kazandıklarını belirten Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Ekrem Bal, bu yılki performanslarıyla ilgili şunları söylüyor:

“Salgından önceki yıllarda yüz yüze yapılan yarışmalarda heyecan daha yüksek oluyordu. Bu yıl evimde bir araya gelerek çevrimiçi olarak bize iletilen sorulara yanıt verdik. Toplamda 12 soru yer aldı. Verilen zaman kısıtlamalarıyla problemleri çeşitli algoritma ve veri yapılarıyla çözmemiz beklendi. Bunda da epey başarılı olarak Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden gelen ve ön sınavla elemeleri geçebilen 100 takım arasında ilk sırada yer aldık. Geçen yıl üçüncü olmuştuk ve şimdi ilk sıraya yerleştiğimiz için çok mutluyuz.”

"BU ALANI ÇOK SEVİYORUZ”

Ekip üyeleri Ekrem Bal, Murat Ekici ve Yasin Kaya lise dönemlerinden itibaren birçok olimpiyat ve yarışmada mücadele ettiklerini de dile getiriyor. Cpu_goes_brrr takımı bunun Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim almak gibi birçok büyük fırsatı karşılarına çıkardığını da vurguluyor. Matematik ile çift ana dal eğitimini sürdüren Ekrem Bal, Boğaziçili diğer takımların da çok büyük başarı yakaladığını ifade ederek, “Boğaziçi Üniversitesi ekipleri olarak bunun gibi geniş katılımlı yarışmalarda iyi dereceler elde ettiğimiz için çok mutluyum. Boğaziçili Opc ekibi ikinci, Etliekmek ise dördüncü oldu. 2022’de de ulusal ve uluslararası yarışmalarda en iyi dereceleri geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Aramızda iyi iletişimin olduğu güçlü bir ekibiz. Önümüzdeki yıl için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Murat ve Yasin gibi ben de bu alanı çok seviyorum. Bu da bizi başarı için daha da motive ediyor” diye konuşuyor.

Kapak fotoğrafı bilgi: Ahmet Utku Yavuz (Inzva Genel Müdürü), Ekrem Bal, Murat Ekici

*/