Boğaziçili öğrenciye İngilizce çeviri ödülü

Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi Bölümü öğrencisi Eda Duman, Avrupa Birliği Başkanlığı 2023 Genç Çevirmenler Yarışması’nda İngilizce dalında dereceye girerek ikinci oldu.
Osman Yalçın

25 Kasım 2023’te İstanbul’da düzenlenen “Avrupa Birliği Başkanlığı 2023 Genç Çevirmenler Yarışması”nın sonuçları açıklandı. Çeviri eğitimi veren 41 üniversiteden 90’ı İngilizce, 18’i Almanca, 17’si Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 125 öğrencinin katıldığı yarışmada ilk üçe girenler belirlendi. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi Bölümü öğrencisi Eda Duman, İngilizce dalında dereceye girerek yarışmada ikinci oldu.

"BOĞAZİÇİ GÜÇLÜ BİR ALTYAPI OLUŞTURUYOR”

Mutluluğunu dile getiren Duman, çalışmalara bir ay öncesinde başladığını söyleyerek başarısında Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığı eğitimin etkili olduğunu belirtti. Yarışmaya hazırlanma sürecine değinen Duman “Boğaziçi hâlihazırda güçlü bir altyapı oluşturuyor. Yarışma için çok yoğunlaşmama gerek kalmadı çünkü bu alanda gerekli birikime üniversitemizdeki eğitim sayesinde zaten sahibiz” diye konuştu. 

Sınavın yazılı olduğunu söyleyen Eda Duman, Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahin ile çalışma sürecinde kullandıkları stratejinin başarısındaki etkisine de vurgu yaptı. Avrupa Birliği (AB) dilinin Türkçe’ye uyarlanması üzerine çalıştıklarının bilgisini paylaşan Duman, AB'nin Dışişleri Bakanlığına ait kılavuzunu da rehber edindiklerini de sözlerine ekledi.