Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Boğaziçi Üniversitesi’nde anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te anıldı. Törene katılan Boğaziçi Üniversitesi mensupları Atatürk büstüne karanfil bıraktı. Anma töreni kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Osman Yalçın

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat olan 9.05’te Güney Kampüs’te yer alan Atatürk büstünün önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi mensupları büste karanfil bıraktı. Törene Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu da katıldı. 

“ATATÜRK’E SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ”

Törende konuşan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevtap Demirci, dünyada ilkeleri kitleler tarafından içselleştirilmiş çok az lider olduğunu belirtti. Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’e sahip olduğu için çok şanslı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demirci şunları söyledi:

“İlkeleri kitleler tarafından içselleştirilmiş çok az lider var dünyada. Atatürk’ün düşünsel yapısını anlamak demek Cumhuriyetimizin de değerlerini anlamak demek. Ancak anlamak yetmez, onlara sahip çıkmak gerekir. Onun için bir kez daha aziz hatırası önünde derin bir sevgi, saygı ve özlemle eğiliyorum. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu bir kere daha hatırlatmak istiyorum.“

“ATATÜRK DİĞER ÜLKELERE DE ÖRNEK OLDU”

Prof. Dr. Sevtap Demirci, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele Dönemi ve sonrasında hayatından anekdotlara da yer verdiği konuşmasında, Atatürk’ün dünyada sömürüye uğrayan ülkelere örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Her türlü iç ve dış sömürüye karşı gelerek 20’nci yüzyılın ilk yarısında sömürgeciliğe ve emperyalizme indirilmiş büyük bir darbe var karşımızda. Bu darbeyi indiren kişi de Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk radikal kararlarla sadece kendi ülkesinin halkına milli bir kimlik kazandırmakla kalmadı. Sömürünün aracı olmuş Asya ve Afrika’daki ülkelere de örnek teşkil etti" diye konuştu.