Engeller sinema salonunda kalkıyor

Boğaziçi Üniversitesi bir ilke imza atıyor ve sinemada engelleri kaldırıyor. 12 Kasım’da ''Akvaryum'' adlı kısa film gösterimi ile SineBU’da Sesli Betimleme açılışı gerçekleşiyor.

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa bir filmin sesli betimlemeli izlenebilmesi için bir sinema salonu altyapısını hizmete sunuyor. Bu sayede görme engelliler ve engelli olmayan bireyler bir arada aynı anda sinemada film seyredebilecekler. Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda her ay bir film aynı anda hem kulaklık ile betimlemeli hem de betimlemesiz gösterilecek.

SineBU’da ay boyunca Emin Alper’in Abluka filmi sesli betimleme ile izleyiciyle buluşacak. Biletler SineBU’dan temin edilebilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), Sesli Betimleme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü ve Başka Sinema işbirliği ile hayata geçen; SineBU Sesli Betimleme açılışı, 12 Kasım 2015, Perşembe günü 18.30’da Akvaryum (Yönetmen: Ayşegül Doğan) adlı kısa film gösterimi ile gerçekleşecek.

12 Kasım’da  Boğaziçi’nde Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Bu yıl; “Bir gün!

Herkesle aynı anda.

Erişilebilir biçimde.

Her filmi izleyinceye…”  dizesiyle başlayan Erişilebilirlik Sözü ile gerçekleştirilecek Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali ile de 11-14 Kasım tarihlerinde engellerin kaldırılması için yapılan çalışmalara dikkat çekilecek.  Festival kapsamında, 12 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs meydanına saat 12:00’da Özgürlüğün Ritmi Baston Şarkıları eşliğinde yürüyüş yapılacak ve Güney Meydan’da erişilebilirlik sözü ile baston şarkıları söylenecek.  Güney Meydan’da ayrıca bir çok etkinlik standı yer alacak. Saat 16:00’da da Sesli Betimleme Derneği Betimleme Metin Yazım Koordinatörü Emine Kolivar ile Sesli Betimleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Yılmaz’ın katılacağı Film ve Tiyatrolarda Yapılan Sesli Betimlemelerin Görme Engellilere Yansıması konulu panel ve söyleşi gerçekleşecek.