Global Career Summit 2023 1 Şubat’a kadar Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, 30 Ocak-1 Şubat’ta Global Career Summit 2023’e ev sahipliği yapıyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlik yaklaşık 400 genci, hemen her sektörden temsilcilerle bir araya getiriyor
Medya ve İletişim Koordinatörlüğü

Ümit Sönmez
Alper Çakıroğlu

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Global Career Summit 2023” Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de 30 Ocak-1 Şubat arasında gerçekleşiyor. Bankacılık, gıda ve dayanaklı tüketim malları gibi birçok sektörden önde gelen temsilcilerin yer aldığı etkinlikle, öğrenci ve profesyonellerin bir araya gelmesi ve tecrübeme paylaşımı için yeni fırsatların sunulması amaçlanıyor.

“SÜREKLİ DEĞİŞEN ORTAMA AYAK UYDURABİLMELİSİNİZ”

Etkinliğin 30 Ocak’ta yapılan açılışında konuşan uluslararası sigorta şirketi Cigna Finans Direktörü Ümit Sönmez, kariyer yaşamı ve çeşitli sektörlerdeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. 

25 yıldır alanında birçok şirkette çalışan Sönmez, kariyer yolculuğu sırasında kontrolü dışında çok fazla gelişmenin aniden yaşandığını ve buna göre hareket edebilmeyi öğrendiğini ifade etti. Tecrübeli iş insan, "Kariyerimizde hazır olmadığımız gelişmeler sürekli karşımıza çıkıyor. Her türlü planı yapsanız da salgın ve ekonomik kriz gibi birçok gelişme kontrolünüz dışında aniden yaşanıyor. Sonuçta önceden aldığınız kararları da buna göre şekillendirmeniz gerekiyor. Yani özetle sürekli değişen ortama ayak uydurabilmelisiniz. Kariyer bir yolculuk. Öte yandan zaman zaman yeni edinimler kazanmak için konfor alanından çıkmalısınız. Kariyerimin başladığı sektör olan bankacılığa uzun yıllar sonra, birçok farklı sektörde kazandığım tecrübelerimle geri döndüm. İş hayatında birçok hata yaptım ama vazgeçmeden daha iyisini ortaya koymak için çalışmayı da sürdürdüm" diye konuştu. 

“KENDİNİZE UYGUN KÜLTÜRE SAHİP ŞİRKETLERİ TANIYIN”

Etkinliği düzenleyen Marka İletişim Ajansı (3İK) Kurucu Ortağı Alper Çakıroğlu ise şirketlerin bir kültürü olduğunu ve bunun çalışanlara uyması gerektiğini belirtti. Global Career Summit’in bu firmaları tanımak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Şirketlerin de bir kültürü var ve bu çok önemli. Bir firmanın kültürünün size ne kadar uygun olduğunu önceden görmeniz gerekiyor. Eskiden iyi bir üniversite ve bölümden mezun olmak yeterliydi ama artık öyle değil. Bu şirketleri tanıyor olmalısınız. Etkinliğimizin bir amacı aslında bu. Burada katılımcı genç arkadaşlarımız hangi şirketin kendileri için daha iyi olduğunu görme fırsatı bulabilir. Önde gelen firmaların temsilcileri üç gün boyunca genç arkadaşlarımızla bir araya gelecek. Bunun henüz kariyerinin başındaki öğrenci ve yeni mezunlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

1 Şubat’a kadar sürecek etkinlikle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
 

  • Ümit Sönmez
  • Alper Çakıroğlu