İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Kandilli Rasathanesi’ne ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nü (KRDAE) ziyaret etti. KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’in eşlik ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki kurum arasında deprem ve tsunami alanlarındaki çalışmalara ek olarak, eğitimde de yeni iş birlikleri kurulmasını temenni ettiğini belirtti.  

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek enstitünün tarihi, akademik birimleri, farklı merkezleri, laboratuvarları, akademik güncel çalışmaları ve altyapısı hakkında KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile KRDAE uzmanlarından bilgi aldı. İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’un önde gelen bilim merkezlerinden biri olduğunu belirttiği KRDAE ile mevcut ortak çalışmaların yanı sıra eğitim gibi başka birçok alanda iş birliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

DEPREM VE TSUNAMİ İZLEME SİSTEMLERİ TANITILDI

KRDAE Yönetim Binası’nda Müdür Prof. Dr. Haluk Özener tarafından Kandilli Rasathanesi’nin tarihiyle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan sunumun ardından, Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdür Yardımcıları Dr. Öcal Necmioğlu ile Dr. Kıvanç Kekovalı depremlerin meydana geldikten sonra büyüklük, derinlik ve merkez üssü gibi değerlerinin nasıl tespit edildiği ve Ulusal-Bölgesel Tsunami Uyarı Merkezi olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İBB Başkanı İmamoğlu ayrıca KRDAE’nin BDTİM binasında yer alan gelişmiş deprem-tsunami gözlem sistemlerini yerinde inceleyerek, uzmanlarla konuştu.

“KURUMSAL PAYDAŞLIĞIMIZI DAHA ÜST SEVİYELERE GETİRMEK ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK”

Rasathane Bilim Tarihi Binası’nı da ziyaret eden İBB Başkanı İmamoğlu, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin orijinal sismik kaydını inceledi. Kandilli Rasathanesi’nin 153 yıllık tarihiyle ilgili cihaz, kayıt ve özel ekipmanları da gören İBB Başkanı özel anı defterini imzalayarak, “Kandilli Rasathanesi şehrimizin en kadim ve en bilimsel hizmetlerini yapan kurumumuzdur. Kandilli Rasathanesi ile şehrimizin iş birliğini ve kurumsal paydaşlığımızı daha üst seviyelere getirmek önemli bir sorumluluktur. Rasathane-i Amire ismiyle kurulan ve bugünlere gelen kurumumuza katkı sunan, geliştiren tüm yöneticilere saygı ve minnet duygularımı sunarım” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nü gezerek, öğrenci ve çalışanlarla sohbet de etti.

*/